Správy

Mesto sa do týždňa bez áut nezapojilo: Škôlkári to vzali do vlastných rúk!

Toto by ste od najmenších Michalovčanov nečakali. Keďže mesto sa špeciálne do týždňa bez áut nezapojilo, iniciatívu zobrali do vlastných rúk.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa do týždňa bez áut nezapojilo: Škôlkári to vzali do vlastných rúk!
Zdroj: Dnes24.sk

Deti a rodičia materskej školy S. H. Vajanského 5 v Michalovciach sa po druhýkrát aktívne zapojili do Európskeho týždňa mobility aktivitami, ktoré mali prispieť k podpore inej dopravy do MŠ, ako je automobilová. Prvý deň sa niesol v duchu prezentovania dopravných prostriedkov, ktoré prispievajú k ochrane ovzdušia. Deti svoje predstavy výtvarne vyjadrili kresbou na chodník. „Druhý deň deti spoločne s učiteľkami pripravili dopravné ihrisko, kde v popoludňajších hodinách mali možnosť deti spolu s rodičmi preveriť si svoje zručnosti v jazde na kolobežke a bicykli, ale aj prakticky uplatniť svoje poznatky z pravidiel cestnej premávky (rešpektovanie dopravných značiek, semaforov, chodcov ),“ informuje mesto.

Tretí deň si svoje skúsenosti preverili ako chodci. Naučili sa ako, kedy a kde prechádzať cez cestu, správne chodiť po chodníku vo dvojiciach.Potešila ich aj jazda zručnosti na kolobežke – deti pomedzi prekážky mali zvládnuť ovládanie svojej kolobežky, jazdiť bezpečne, dodržiavať dohodnuté pravidlá. Deti so ŠVVP si jazdu zručnosti vyskúšali na odrážadlách.

„V deň bez áut (22. 9.) prebehla súťaž medzi deťmi, ktoré prišli do škôlky bez áut. Samozrejme nie oni, ale ich rodičia. Súťažili triedy medzi sebou, ale víťazom sme boli všetci, lebo aj keď sme malou čiastkou, ale predsa sme prispeli k ochrane toho, čo je tak vzácne, čo si máme chrániť nielen počas Týždňa mobility, ale celý život a to je naša krásna príroda a čistý vzduch,“ informovali zo škôlky.

„Školský vzdelávací program našej materskej školy je so zameraním na environmentálnu výchovu a ciele a myšlienky Európskeho týždňa mobility sa snažíme napĺňať neustále v rámci edukačného procesu a aj v súčasnosti realizovaného projektu, ,, Objavujeme, chránime a šetríme prírodu,´´ ktorý vznikol za podpory mesta Michalovce,“ dodali na záver.

Foto: Materská škola S. H. Vajanského, zdroj: mesto

Čítajte tiež:

Nový hit intelektuálov v Michalovciach: Kto si trúfne na Putinove deti?

Dobré vtipy nikdy nesklamú, najmä ak sú z Michaloviec a okolia: Vybrali sme TOP 10 :)

Východ má svoje čaro a tak je to aj s našimi nadávkami: Používate aj vy tieto slová, keď vám rupnú nervy? :)

Najmladší Michalovčania sa zapojili do týždňa bez áut
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM