Zuzana Ročeňová Rôzne

Mesto sa pripravuje na rekonštrukciu zimného štadióna: Náklady by mali dosiahnuť približne 1,9 milióna eur

Michalovskí hokejisti a diváci sa už čoskoro pravdepodobne dočkajú dlho očakávanej rekonštrukcie zimného štadióna. Modernizáciu a stavebné práce budú financované z dotácie Slovenského zväzu ľadového hokeja. Čo všetko sa plánuje obnoviť?

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa pripravuje na rekonštrukciu zimného štadióna: Náklady by mali dosiahnuť približne 1,9 milióna eur
Zdroj: Dnes24.sk

Zimný štadión v Michalovciach, ktorý sa nachádza na Športovej ulici 1, v súčasnosti využívajú hokejisti Hokejového klubu Dukla Michalovce na svoje domáce zápasy a taktiež aj široká verejnosť, pre ktorú je k dispozícií verejné korčuľovanie.

Michalovská samospráva v uplynulých mesiacoch na spomínanú rekonštrukciu štadióna vyhlásila verejnú obchodnú súťaž, na predkladanie ponúk. Ako sa uvádza na stránke Úradu pre verejné obstarávania, cieľom je kompletná modernizácia zimného štadióna tak, aby poskytoval nielen extraligový hokej, ale aj komfort v hľadisku pre divákov, ako aj v zázemí pre športovcov. Na štadióne chýba priestor pre významné osobnosti, partnerov klubu. Sky Boxy. Cieľom je vytvoriť priestory, ktoré sú súčasťou hľadiska, avšak sú dostatočne oddelené (akusticky, teplotechnicky).

„Stavebno-technický stav hygienických zariadení pre verejnosť ako aj športovcov a šatní je v zlom stave, preto je navrhovaná modernizácia týchto priestorov tak, aby sa vyrovnali priestorom na ostatných zimných štadiónoch. Súčasťou modernizácie sú aj obvodové steny, ktoré nezodpovedajú dnešným požiadavkám na obvodové konštrukcie,“ píše sa v opise zákazky, ktorá je k dispozícií na webe Úradu pre verejné obstarávanie.

Výzva na predkladanie ponúk bola odoslaná 20.11.2014. Pred­pokladaná hodnota predmetu zákazky bez DPH je vyčíslená na 1 930 493, 17 eur. Doba realizácie rekonštrukcie sa odhaduje na dvanásť mesiacov.

Viac sa otázkou rekonštrukcie zimného štadiónu budú zaoberať naši mestskí poslanci aj na plánovaných zastupiteľstvách.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM