Samospráva

Mesto spustilo novú funkciu na webe: Vďaka mape sa dostaneme jednoduchšie do volebnej miestnosti

Mesto Michalovce v týchto dňoch spustilo novú funkciu na svojom webe. Pomocou Geomapy si môžete pozrieť volebné obvody a okrsky v našom meste. Stačí len klikať a zobrazia sa vám všetky potrebné informácie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto spustilo novú funkciu na webe: Vďaka mape sa dostaneme jednoduchšie do volebnej miestnosti
Zdroj: TASR

Mapové podklady na oficiálnej stránke mesta prinášajú novú vrstvu – Volebné obvody a okrsky. Mapa GIS je prístupná aj z úvodnej stránky portálu mesta, pod názvom Geomapa – adresy a parcely.

Geomapu využíva veľa obyvateľov mesta, pracovníci MsÚ, ale aj užívatelia z iných miest pre vyhľadávanie informácií, adries, katastrálnych údajov, meranie vzdialeností, plôch. Mesto postupne obohacuje mapu o nové možnosti a funkcie. Prvou z nich je nová vrstva „Volebné obvody a okrsky“, kde sa každý volič môže jednoducho zorientovať, do ktorého volebného okrsku patrí podľa ulice, prípadne súpisného čísla svojho trvalého bydliska.

Stačí si vrstvu na mape zapnúť v ponuke ľavej časti obrazovky a podľa miesta svojho bydliska (kliknutím na svoj dom, bytový dom) sa podfarbí váš volebný okrsok s číslom, zobrazí sa okno s textovými informáciami o volebnej miestnosti ako aj so zoznamom ulíc a súpisných čísel, ktoré do daného volebného okrsku patria. Súčasne sú na mape zobrazené aj volebné miestnosti, pričom v niektorých objektoch je súčasne viac volebných miestností (II.ZŠ, III.ZŠ, IV ZŠ, VI. ZŠ, TaZS, Gymnázium na ul. Ľ. Štúra).

Mapu nájdete TU .

Foto: ilustračné

Zdroj: michalovce.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM