Samospráva

Mesto vyčlenilo z rozpočtu priamo pre Michalovčanov viac ako 52 tisíc eur: Ako sa k nim dostať?

Sumu 52 000 eur rezervuje v tomto roku mesto Michalovce pre žiadateľov o dotácie. Môžu sa o ne uchádzať prostredníctvom projektov v oblasti športu, kultúry, humanitárnej, sociálnej oblasti a iní. Pozrite viac.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyčlenilo z rozpočtu priamo pre Michalovčanov viac ako 52 tisíc eur: Ako sa k nim dostať?
Zdroj: TASR

Zmienenú sumu prerozdelila počas vlaňajška 105 subjektom. Žiadosti o tohtoročné dotácie bude prijímať do 29. februára 2016. Tie, ktoré dostane neskôr, posudzovať nebude. „V prípade podania žiadosti poštou rozhoduje dátum podacej pečiatky,“ informovala radnica.

Čomu treba venovať pozornosť

Formulár žiadosti poskytne záujemcom odbor informatizácie a grantov mesta. Dá sa tiež stiahnuť z mestskej internetovej stránky. Zvýšenú pozornosť odporúča radnica venovať povinným prílohám. Potvrdenie o pridelení IČO nesmie byť staršie ako tri mesiace a v prípade potvrdenia o zriadení bankového účtu staršieho ako tri mesiace je potrebné doložiť aj výpis z bankového účtu.

O získanie podpory na verejnoprospešnú činnosť sa môžu uchádzať zástupcovia cirkevnej obce, ako aj právnické a fyzické osoby z oblastí školstva, záujmových činností či zdravotníctva. V prípade, ak podá jednotlivec či organizácia viacero žiadostí, dotácia môže byť poskytnutá iba na jednu z nich.

Rozhodnutie je na mestskej rade

Celkovú sumu finančných prostriedkov určených na dotácie odobruje pri schválení rozpočtu mesta michalovské mestské zastupiteľstvo (MsZ). Konkrétnu výšku podpory pre jednotlivých žiadateľov následne navrhuje prideliť mestská rada na základe odporúčaní komisií MsZ. V prípade právnickej osoby nakoniec schvaľuje výšku poskytnutých dotácií do 990 eur samostatne primátor mesta. Pri rozhodovaní o poskytnutí sumy nad túto hodnotu sa riadi stanoviskom mestskej rady. Podobný režim je v praxi zavedený pri schvaľovaní podpory i pre fyzické osoby, a to do a nad 330 eur.

Prvý muž miestnej samosprávy si z celkového objemu financií vyčlenených na dotácie vytvára rezervu na úrovni desiatich percent, aby mohli byť verejnoprospešné projekty operatívne podporené aj v priebehu roka.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM