Od Vás

Mestská časť Vrbovec ožíva: Takto sa spoločne vedia zabávať jej obyvatelia, FOTO

Vrbovec ožíva aj vďaka skupine ľudí, ktorá sa začala starať o aktivity a združovanie jej obyvateľov. Že sa vedia spolu zabaviť, dokázali na peknej akcii.

Ilustračný obrázok k článku Mestská časť Vrbovec ožíva: Takto sa spoločne vedia zabávať jej obyvatelia, FOTO
Zdroj: Mesto Michalovce.sk

V priebehu tohto roka vzniklo v mestskej časti Michaloviec občianske združenie (OZ) VRBOVČAN. Zduženie si dalo za cieľ oživiť kultúrny a spoločenský život obyvateľov mestskej časti Vrbovec.

Čítajte tiež: Nová nemocnica v Michalovciach? Nasadia v nej pozoruhodnú technológiu!

V pláne je komunitné centrum

Vrbovec bol pričlenený k mestu Michalovce v roku 1960. Ako súčasť panstva Michalovce sa spomínal ešte v roku 1418. Dnes je jednou z mestských častí Michaloviec a aj vďaka svojím obyvateľom začína viac ožívať. Skupina ľudí založila združenie a od mesta Michalovce získala na svoju činnosť do prenájmu objekt bývalej MŠ na Ul. Vrbovskej 37, ktorý si však vyžaduje značnú obnovu z dôvodu jeho dlhodobého nevyužívania. „Tento objekt chce združenie postupne aktivitami obyvateľov a v spolupráci s vedením mesta prebudovať na komunitné centrum tejto mestskej časti,“ informoval Dušan Onuška z občianskeho združenia Vrbovčan.

Čítajte tiež: Zemplínska šírava láka aj počas jesene: Sledujte tie obrázky!

Zdroj: Mesto Michalovce.sk

Od najmladších po najstarších

Ako jednu zo svojich prvých aktivít usporiadali Vrbovčania jesennú opekačku v areáli objektu. „Aj vďaka peknému počasiu bola na podujatí výborná nálada,“ chvália si obyvatelia.

Na podujatí sa zúčastnili všetky vekové kategórie obyvateľov: od detičiek v kočíkoch až po najstaršiu generáciu. K dobrej nálade prispel pán Ladislav so svojou heligónkou. „Organizátori ďakujú za pomoc s úpravou areálu pracovníkom TaZS Michalovce,“ dodal na záver D. Onuška.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Super nápad: Ľudia vo Vrbovci ukázali, že sa vedia spolu zabaviť! FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM