Rôzne

Metropola Zemplína po dažďovej smršti: Odporúčania hasičov pre Michalovčanov!

Michalovce a okolie sa spamätávajú z poriadnej búrky. Svoje o tom vedia najmä hasiči. Pozrite, čo radia Michalovčanom.

Ilustračný obrázok k článku Metropola Zemplína po dažďovej smršti: Odporúčania hasičov pre Michalovčanov!
Zdroj: TASR

V stredu sme vám priniesli aktuálne video, ako sa Michalovcami prehnala silná búrka. Poriadne sa vyzúrila aj v okolí Michaloviec a my sme pre vás spracovali fotografie z obcí, kde voda zalievala pivnice a krúpy poškodili aj strechy .

Hasiči pomáhali v uliciach Michaloviec

Hasiči počas stredajšej búrky zasahovali viackrát. „V stredu 6. júla v poobedňajších hodinách sme po náhlej veternej a búrkovej smršti v Michalovciach mali technické výjazdy za účelom odstraňovania spadnutých stromov, čerpali sme aj vodu zo zatopených priestorov objektov v rôznych častiach mesta,“ povedal pre Michalovce24 Marián Kováč z Okresného riaditeľstva Hasičského záchranného zboru.

Hasiči odstraňovali škody spôsobené poškodenými stromami na uliciach Okružná a Moskovská, v metskej časti Verbovčík, na Staničnej ulici a na sídlisku SNP.

Došlo aj k píleniu stromov

„Stromy sme pílili na menšie časti a odstraňovali prekážky z cestných komunikácii, aby sme zabránili ohrozeniu ľudí a majetku nalomenými časťami stromov,“ informoval Marián Kováč. Vzhľadom k nárazovému prívalu dažďovej vody došlo aj k zatopeniu pivníc rodinného a bytového domu na uliciach Dobrianska a kpt. Nálepku v Michalovciach, kde hasiči vykonali odčerpanie vody z pivničných priestorov. „Odstraňovanie problémov po búrkovej smršti sme robili v spolupráci s Technickými službami mesta Michalovce,“ doplnil Kováč.

Zaručené odporúčania našich hasičov

Výška škôd nebola vyčíslená. Jednotka ukončila práce k jednotlivým udalostiam v stredu o 18. hodine. Vzhľadom k nevyspytateľným poveternostným a klimatickým podmienkam je podľa Mariána Kováča ťažké dať najúčinnejší návod na predchádzanie vzniku prípadných škôd pri takýchto búrkových smrštiach.

Pre čiteľov nášho portálu Michalovce24 predsa len čosi odporúčal. „Občania by mali parkovali mimo dosahu stromov a iných ľahkých konštrukcií,“ upozornil Kováč pridal aj ďalšiu dobrú radu. „Bolo by dobré, keby sa v domácnostiach nachádzalo kalové čerpadlo, ktorým by majitelia vedeli predchádzať záplavám pivníc odčerpávaním vody už v počiatočných fázach prívalu vody,“ dodal.

Môže vás zaujímať:

Toto sú najúspešnejší žiaci Michaloviec: Ocenenie z rúk primátora, FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM