Šport

MFK Zemplín vyhrávali takmer celý zápas: Potom zhasli na štadióne svetlá

Zápas 16. kola Fortuna ligy medzi Zemplínom Michalovce a Spartakom Myjava sa vymykal z ligového priemeru. Duel priniesol zriedkavý gólový obrat v závere zápasu, prerušenie myjavskej neúspešnej série, ale aj hodinu trvajúci výpadok osvetlenia.

Ilustračný obrázok k článku MFK Zemplín vyhrávali takmer celý zápas: Potom zhasli na štadióne svetlá
Zdroj: TASR

Na hráčoch myjavského Spartaka bola vidieť neskrývaná radosť z troch bodov, naopak tréner domácich František Šturma vyčítal svojim zverencom najmä nezvládnutý záver zápasu.

Zapracujú na psychike

Michalovčania mali tesný náskok prakticky po celý zápas. Už v 3. minúte poslal Zemplín do vedenia Mensah a väčšina z viac než 1800 divákov verila, že body zostanú doma. Bič však plieska na konci a o tom sa domáci presvedčili na vlastnej koži. Góly Petra Sládeka v 86. a Erika Daniela v 88. minúte dokonale zvrátili skóre v prospech Myjavy. „Ten záver s nami zamával a preto teraz budeme musieť zapracovať na psychike. Do výpadku osvetlenia sme boli lepší, no po návrate sme mali zlý vstup. Potom som bol rád, že je prestávka, v ktorej sme si o tom povedali svoje. Po zmene strán sme mali nejaké šance na poistenie nášho náskoku, no nepremenili sme ich. Po tom, čo sme dostali vyrovnávajúci gól, sme boli psychicky dole a vyústilo to do druhého inkasovaného gólu,“ uviedol po zápase tréner domácich František Šturma.

Nabudení hráči

Aj českého kormidelníka prekvapila situácia z 12. minúty, keď na michalovskom štadióne vypadlo umelé osvetlenie. Prestávka trvala takmer hodinu, čo bol hraničný čas k tomu, aby sa zápas mohol odohrať ešte v ten deň. Ak by výpadok trval dlhšie než 60 minút, zápas by sa dohrával v náhradnom termíne. Počas nútenej prestávky sa hovorilo o možnom presunutí zápasu na nasledujúci deň o 10.30 h. To sa napokon nestalo a mužstvá ho dohrali ešte v sobotu. „Hráči boli nabudení, potom hodinu museli len sedieť v kabíne. Nie je to však výhovorka, súper mal rovnaké podmienky. Myslím si, že by bolo lepšie, keby sa zápas dohrával v náhradnom termíne. Teraz bolo väčšie riziko zranení, ktoré sa však, našťastie, nestali,“ poznamenal Šturma.

Výpadok osvetlenia

Čím dlhšie trval výpadok osvetlenia, tým viac sa medzi divákmi i hráčmi hovorilo o presunutí zápasu. Hostia boli napokon radi, že sa dohral ešte v sobotu a na Záhorie sa mohli vrátiť s trojbodovým ziskom.

„Nebolo to príjemné ani pre jedno mužstvo. Už sme sa v kabíne bavili o tom, kde prespíme a ako budeme riešiť zajtrajší duel. Nakoniec sme boli radi, že sa to odohralo ešte dnes,“ poznamenal tréner Myjavy Norbert Hrnčár.

Jeho zverenci schádzali z trávnika vo veľkej eufórii. Radosť z cenného víťazstva sa prejavila hlasnými pokrikmi z kabíny hostí, ktoré bolo počuť poriadne ďaleko. „Po každom víťaznom zápase máme veľkú radosť, zvlášť po víťazstve vonku. Cestovali sme pol dňa do Michaloviec, k tomu sa ešte nabalil výpadok osvetlenia a negatívna séria prehier, takže sme po víťazstve veľmi túžili. Emócie boli o to väčšie, že sme ho dosiahli prakticky v poslednej päťminútovke,“ dodal Hrnčár.

Najväčšie víťazstvo

Myjavu naštartoval k obratu gól Petra Sládeka v 86. minúte. Útočník Spartaka hlavou usmernil dlhú centrovanú loptu a naštrbil sebaistotu domácich. Tí sa ani nestihli spamätať a o dve minúty na to inkasovali aj druhýkrát. „Toto víťazstvo radím v mojej kariére medzi najväčšie, pretože som vnímal aj neprajné prostredie na moju adresu. Teraz máme dva dni voľno a verím, že to môžeme osláviť. Mali sme za sebou prakticky päťzápasovú sériu bez výhry, takže víťazstvo, zvlášť po takom obrate, sa počíta dvakrát,“ poznamenal Sládek. Myjava si po ôsmom triumfe v sezóne polepšila na 26 bodov a za v tabuľke štvrtou Trnavou je iba o skóre.

Pozrite si kompletnú tabuľku

Fortuna ligy

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Michalovce sa odlepili z dna tabuľky: Po treťom góle im narástli krídla

Toto zrejme nik nečakal: Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín v pohári skončili!

Michalovskému trénerovi praskli nervy: Za výroky o mafii ho čaká disciplinárne konanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM