Správy

Michalovčania, ideme na to? Vyklikajme našim deťom nové ihriská!

Michalovčania, máme jedinečnú šancu ako bez väčšej námahy zabezpečiť pre naše deti nové ihriská.. Čo možno vyrastie onedlho v meste? Môžete o tom rozhodnúť aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania, ideme na to? Vyklikajme našim deťom nové ihriská!
Zdroj: Dnes24.sk

Podporme výstavbu ihriska v Michalovciach

V lete vyrastie na Slovensku desať detských ihrísk Žihadielok. O tom kde, rozhodnú v hlasovaní ľudia. „Mesto Michalovce sa zapojilo do súťaže o výstavbu nových ihrísk. Počas leta na Slovensku vyrastie desať detských ihrísk Žihadielok, a my veríme, že jedno z nich bude stáť aj v Michalovciach,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Palečková. Podporme všetci tento zámer, stačí k tomu málo – registrácia na internetovej stránke www.zihadielko.sk a potom každý deň hlasovať.

Hlasovanie bude prebiehať od 21. januára do 29. februára 2016. Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín označiť svojho favorita, jeden hlas navyše môže každý deň získať, ak na stránke zvládne jednoduchú online hru. Priebežné poradie bude zverejnené a pravidelne aktualizované na stránke www.zihadielko.sk. Víťazi budú známi najneskôr 14. marca.

Zahrajú sa aj v hradoch

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. „Jeho rozmer je 16 × 20 m a bude na ňom osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov,“ uviedlo mesto. Tomu sú prispôsobené aj dopadové plochy: pre menšie deti to je EPDM liata guma, pre väčšie štrk. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s podobizňami Včielky Maje a jej kamarátov. Na ihrisku sa budú nachádzať aj lavičky a stojan na bicykle. „Zapojme sa všetci, aby naše deti mohli mať radosť z nového detského ihriska,“ dodala I. Palečková.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Čo budete robiť počas víkendu? Prehľad ako šitý pre Michalovčanov, ktorý vám hneď dodá inšpiráciu

Zápisy do michalovských škôl či škôlok? Na obvyklé termíny zabudnite… s týmito zmenami treba rátať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM