Správy

Michalovčania netušili, kam sa vyváža odpad z michalovskej nemocnice: Vieme, kde skončilo vyše 12 000 ton sute

Niektorých obyvateľov trápilo, kde skončilo viac ako 10 tisíc ton odpadu z demolácie, ktorú realizovala michalovská nemocnica. Pre našich čitateľov sme zistili, ako s odpadom naložili.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania netušili, kam sa vyváža odpad z michalovskej nemocnice: Vieme, kde skončilo vyše 12 000 ton sute
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme priniesli článok o poslednej tatrovka so suťou z nedostavaného pavilónu nemocnice. Našich čitateľov na facebookovej stránke Michalovce24 zaujalo v článku množstvo odpadu, ktoré tvorili tisíce ton. Zisťovali sme pre vás, kde také množstvo odpadu vôbec putovalo.

Kde skončil odpad?

Počas búrania skeletu nedostavanej nemocnice sa vynieslo neuveriteľných 12 500 ton odpadu. Pracovníkom v tom pomáhali nákladné autá, ktoré sa museli niekoľkokrát otočiť. Ak by ste celi obrovské množstvo odpadu, prepočítať na počet áut, ktoré ich z areálu vyviezli von, bolo by to asi 1200 nákladných vozidiel. Michalovčanov však trápilo, kam to smetie stavebné firmy odpratali.

Suť aj zrecyklujú

„Odvoz stavebnej sutiny zabezpečoval dodávateľ na certifikované recyklačné skládky,“ spresnil hovorca michalovskej nemocnice Tomáš Kráľ. Dokonca, bude istá časť zrecyklovaná a znova použitá. „Suť sa zrecykluje a pripraví ako podkladový materiál na spevnené plochy pre zariadenie staveniska.“ V zásade vraj ide o preddrvenie materiálu, čo je zmes rôznych materiálov skladajúcich sa prevažne z betónových zvyškov.

Čítajte tiež:

V michalovskej nemocnici kvôli žltačke pribúdajú postele: Lekárnici zaregistrovali vyšší dopyt po vakcínach!

VIDEO, ktoré sa zapíše: Posledná tatrovka so suťou z nedostavaného pavilónu, sťažoval sa vôbec niekto?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM