Zuzana Ročeňová Samospráva

Michalovčania prídu o parkovacie miesta: Toto parkovisko bude už čoskoro minulosťou!

Mestské parkovisko pred obytnými domami na Masarykovej ulici bude čoskoro minulosťou. Mesto ustúpilo podnikateľovi, ktorému patri pozemok pod parkoviskom a tak tam obyvatelia po novom už nebudú môcť parkovať.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania prídu o parkovacie miesta: Toto parkovisko bude už čoskoro minulosťou!
Zdroj: TASR

Ak ste boli zvyknutí parkovať pred obytnými domami číslo 102 – 106 na Masarykovej ulici, už čoskoro to bude problém. Plocha, ktorá slúžila pre obyvateľov bude verejným parkoviskom už len do konca marca 2015.

Rozhodnutie o predaji

Samospráva tvrdí, že sa chce vyhnúť súdnym sporom a komplikáciám, tak sa rozhodla spevnenú plochu radšej predať. „Jedna z možnosti je aj taká, aby mesto kúpilo pozemok ale tá druhá strana by s tým musela súhlasiť. Keďže také niečo tu nie je a boli by možné isté problémy, hľadali sme možnosti riešenie ako problémom predísť,“ uviedol primátor mesta Michalovce Viliam Záhorčák.

„Rokovania s vlastníkom pozemku prebehli, navrhli sme kúpu, alebo výmenu pozemku za iný, ale nenašli sme dohodu,“ objasnil prednosta mestského úradu Gabriel Dorič. Upresnil, že predaj parkoviska podnikateľovi bolo jediným riešením, s ktorým vlastník pozemku súhlasil. „Ak by sme to riešenie neprijali, mali by sme ďalší súdny spor s vlastníkom nehnuteľnosti.“

Plochu predala michalovská samospráva vlastníkovi pozemku za 11 000 eur.

Mesto plánuje postaviť nové parkovisko

Samospráva plánuje postaviť obyvateľom nové parkovisko z druhej strany obytného domu, čím chce problém s parkovaním vyriešiť. „Nie sú nám ľahostajní ľudia, ktorí tam žijú. V blízkej budúcnosti plánujeme rekonštruovať sídlisko Západ a budeme sa musieť zaoberať aj touto otázkou,“ povedal primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM