Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Michalovčania sa môžu sťažovať a nahlásiť, čo ich trápi: Zanechajte odkaz primátorovi

Viete, kde sa môžte sťažovať alebo napísať, čo vás trápi? Michalovce majú vlastný projekt na sťažnosti, ktorému sa darí. Ročne vyriešia aj 500 podnetov od svojich obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania sa môžu sťažovať a nahlásiť, čo ich trápi: Zanechajte odkaz primátorovi
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Michalovce vyrieši ročne 500 podnetov od svojich obyvateľov, ktoré podávajú prostredníctvom webovej stránky. Nemusia nikam priamo chodiť, stačí sa pripojiť na internet. „Mesto Michalovce má už od roku 2008 na svojej stránke v časti Samospráva – Otázky, odpovede a podnety obyvateľov – zverejnený formulár pre všetkých, ktorí chcú cez internet hlásiť nedostatky či problémy v ich okolí priamo samospráve,“ odpovedala hovorkyňa mesta Iveta Palečková.

Kde sa sťažovať?

Na odkaz sa dostanú občania po kliknutí na Samosprávu v hornej lište webovej stránky mesta. Zobrazí sa vám viacero odkazov, medzi ktorými je dole umiestnený aj Otázky, odpovede. Umožňuje občanom, aby jednoducho a rýchlo nahlásili poruchy či problémy, ktoré ich trápia. A samospráve zase zlepšenie prehľadu o meste a flexibilné riešenie problémov.

„Pýtate sa na čokoľvek, čo vás zaujíma na širokú tému mesto, my sa vám budeme snažiť relevantne odpovedať. Súčasne môžete zasielať vaše podnety včítane fotografie k uvedenému podnetu…,“ uvádza mesto na stránke.

Píšte, čo vás trápi v meste

Odpovede na vaše otázky zabezpečujú v spolupráci s kompetetnými pracovníkmi spravidla do 14 dní. Pýtajte sa, resp. podajte podnet prostredníctvom FORMULÁRA a odošlite otázku tlačidlom. „Vyplnenie a odoslanie formulára je veľmi jednoduché a je možnosť pripojiť k nemu aj príp. fotografiu k podnetu. Prostredníctvom tejto stránky sa občania môžu pýtať vedenia mesta na to, čo ich o meste zaujíma, čo ich trápi, alebo dávať aj podnetné návrhy či nápady na riešenie spoločných problémov mesta,“ uviedla I. Palečková. Dodala, že najčastejšie a všeobecne kladené otázky a odpovede na ne zverejňujú na tejto stránke. „Ročne v rámci tohto projektu obdržíme približne 500 otázok a podnetov od našich obyvateľov aj iných návštevníkov web stránky,“ uzavrela hovorkyňa Michaloviec.

Čítajte tiež:

V Michalovciach už stojí nová kompostáreň za milióny: Kto dostane kompost zadarmo?

Obľúbená fontána v Michalovciach si robí, čo chce: Ako a kedy sa vlastne spúšťa? FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM