Samospráva

Michalovčania sú pod drobnohľadom: Tipnite si počet kamier v meste a okolí

Potlačiť kriminalitu v centrálnej mestskej zóne, ale aj v iných častiach mesta, sa mestu darí aj vďaka tomuto. Veď pozrite, čo všetko na vás dáva pozor :-)

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania sú pod drobnohľadom: Tipnite si počet kamier v meste a okolí
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vás informovali, že v čerpaní europeňazí patria naše Michalovce medzi slovenskú špičku. Sľúbii sme vám, že v nasledujúcom článku vás budeme informovať o tom, ako získane milióny prispeli k väčšej bezpečnosti Michalovčanov.

Protidrogové aktivity

Metropole Zemplína sa podarilo získať až 17 690 470 eur. V počte získaných projektov sme sa umiestnili na 3. mieste. V rámci externých zdrojov z iných grantov a dotačných politík boli vybudované nové dopravné a detské ihriská, boli vybudované prvky spomalenia premávky či osvetlenia prechodov pre chodcov, vytvorené cyklotrasy. Mesto nezanedbávalo ani preventívne programy v oblasti protidrogových aktivít a prevencie kriminality. „Zrealizovali sme osem projektov v oblasti situačnej prevencie kriminality a tri projekty v oblasti viktimačnej prevencie,“ informovala radnica.

Z externých zdrojov bolo v meste nainštalovaných 16 digitálnych kamier a bolo modernizované monitorovacie oddelenie mestskej polície s cieľom zvyšovania bezpečnosti a predchádzania rôznym formám vandalizmu.

Otočné kamery na novom cintoríne

Kamerový systém Mestskej polície v Michalovciach monitoruje bezpečnostnú situáciu v meste nepretržite 24 hodín. Kamery sú rozmiestnené na miestach kde najčastejšie dochádza k vandalizmu, znečisťovaniu verejného priestranstva, poškodzovaniu majetku mesta a inej protispoločenskej činnosti.

Mesto Michalovce sa s cieľom ochrany svojho majetku a eliminácie páchania trestnej činnosti pústilo v roku 2013 do rozširovania kamerového systému mesta. Tri nové kamery nainštalovalo v areáli novopostaveného cintorína na Partizánskej ulici, ktorý viackrát poškodili vandali.S amospráva získala na rozširovanie svojho kamerového systému 5 000 eur z Ministerstva vnútra SR cez podaný projekt s názvom Digitálni strážcovia zákona a poriadku. Ďalšími 10 000 eurami prispelo mesto zo svojho rozpočtu. Koncom roka 2013 pribudli 3 nové otočné kamery na novom cintoríne a 1 statická kamera v zadnej časti priestorov MsP.

Jedna z mnohých kamier napríklad sníma vstup na cintorín ČA, ďalšia situáciu na veľkom kruhovom objazde, umiestnená je aj na novej autobusovej stanici, na ulici kpt. Nálepku

Môže vás zaujímať:

Len pár rokov dozadu a predsa už trochu retro: Spomínate si na michalovské námestie pred rekonštrukciou­? FOTO

Stíhačky priamo nad hlavami Michalovčanov: Prečítajte si reakciu ministerstva

Policajti so samopalmi v michalovských uliciach: Policajné prezídium o zvýšenom stupni teroristického ohrozenia

V čerpaní europeňazí patríme medzi slovenskú špičku: Toto sú TOP projekty, pozrite tú sumu!

Ešte nie je dokončený a už ho ničia vandali: Na poriadok na novom cintoríne budú dohliadať kamery

Vodiči v Michalovciach parkujú na zeleni aj chodníkoch: Policajti riešili stovky prípadov!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM