Rôzne

Michalovčania, urobte si plány na tento týždeň: Naše tipy na zaujímavé podujatia

Ďalší týždeň je pred nami a i počas neho si môžete vyraziť na viaceré podujatia v Michalovciach. Vybrali sme z nich niekoľko, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania, urobte si plány na tento týždeň: Naše tipy na zaujímavé podujatia
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočný koncert

27. decembra o 17:00, v Chráme sv. Michala v Topoľanoch

Sviatočné chvíle si môžete vychutnať aj v spoločnosti známej ľudovej speváčky Moniky Kandráčovej, ktorá vystúpi 27. decembra v Topoľanoch. Pre všetkých milovníkov ľudových piesní máme aj ďalšiu dobrú správu. Koncert bude totiž pre návštevníkov bezplatný. Monika Kandráčová je výraznou interpretkou, ktorá má na konte desiatky cédečiek, zlaté i platinové platne.

Divadlo – Cez okno

28. decembra o 18:00, MsKS

Ochotnícke Divadlo pri fontáne je podľa scenáristky mladým súborom, ktorý funguje na scéne asi päť rokov. Momentálne v ňom pôsobí približne 30 hercov. Hra Cez okno je piatym celovečerným predstavením ochotníkov. Reprízu si diváci môžu pozrieť 28. decembra v Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach. Príbeh bytového domu reflektuje život ľudí v 70. rokoch minulého storočia.

30. ročník Silvestrovskej vernisáže

31. decembra o 10:00, v Zemplínskom osvetovom stredisku Michalovce

Zemplínske múzeum v Michalovciach a Zemplínske osvetové stredisko Michalovce pozývajú v rámci 600. výročia písanej histórie hrnčiarstva na 30. ročník Silvestrovskej vernisáže. Za účasti predstaviteľov mesta sa otvorí 30. ročník Silvestrovskej vernisáže O hline a z hliny a to konkrétne 31. decembra o 10. hodine v Zemplínskom osvetovom stredisku Michalovce. V priestoroch ZOS budú prezentované obrazy aj keramika.

Súťaž vo vystreľovaní zátok

31. decembra o 12:00, pred budovou MsÚ na Námestí osloboditeľov

Aj tento rok sa Silvester začne popoludní tradičnou súťažou, ktorú už Michalovčania dobre poznajú. Silvestrovské poludnie patrí v Michalovciach recisistickej súťaži vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína. Možno sa nám podarí prekovať rekord z roku 2005, keď zátka doletela do vzdialenosti 31 metrov.

Silvester

31. decembra o 22:30, Michalovce

Začiatok silvestrovského programu je naplánovaný na 22:30 hod. na tribúne na Námestí osloboditeľov. Nebude chýbať vatra, príhovor primátora a ani tradičné hymny Slovenskej republiky a mesta Michalovce. Po nich potom odpália pyromuzikálny ohňostroj. V programe vystúpia freedEggs a Bon Jovi (revival).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM