Správy

Michalovčania, zapisujte si do kalendárov: 7 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Nepreseďte chladné jesenné večery doma. V Michalovciach sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú sedmičku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania, zapisujte si do kalendárov: 7 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Zdroj: TASR

Dni sa rýchlo skracujú, slniečko sa nám skrýva za obzor už podvečer a o pár dní začneme odpočítavať posledný jesenný mesiac. Aj počas chladných a tmavých poobedí sa ale dajú zbierať zážitky. V Michalovc nebude v novembri o kultúru núdza. Pozrite sa už teraz, čo, kde a kedy…

La Gioia

6. novembra o 19:00, MsKS Michalovce

Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach pozýva na Galakoncert úspešného pop operného tria La Gioia a ich hudobného hosťa, ktorý sa uskutoční 6. 11. 2015 vo veľkej sále. LA GIOIA vznikla v roku 2008. Prezentuje hudobný štýl, pop operu, ktorý spája populárnu hudbu a operný spev. LA GIOIA je zoskupenie troch spevákov, ktorí interpretujú populárne piesne v štýle belcanta. Repertoár tria tvoria nielen skladby svetovej hudobnej scény, ale najmä pozoruhodné úpravy známych slovenských a českých hitov, ktoré v podaní La Gioia znejú doteraz nepočutým, originálnym spôsobom.

Príbeh hudby od praveku po súčasnosť

11. novembra o 10:00, 11:30, Veľká sála MsKS

Príbeh hudby od praveku po súčasnosť je koncertný program pre II. stupeň ZŠ a študentov SŠ. Orchester Štátnej filharmónie Košice pod taktovkou Gabriela Rovňáka prevedie celými dejinami hudby cez stredovek, renesanciu až po súčasnú hudbu, nevynímajúc slovenskú. Vstupné – 2 €

Letokruhy v kultúre

13. novembra o 18:00, MsKS Michalovce

Pri príležitosti 30. výročia vzniku Mestského kultúrného strediska. Účinkovať budú FS Zemplín, Divadlo pri Fontáne, Slniečko, SZUŠ, Talentum a tanečná škola Grácia. Vstup na podujatie je voľný.

Kabaret Vychodňar

14. novembra o 16:00, budova nového Denného centra v Močaranoch

40. ročník Michalovskej hudobnej jesene

18. novembra o 18:00, veľká sála Zlatého býka

Vraví sa koľko ľudí, toľko chutí a tak je to aj s hudbou. Každý hudobník do rovnakej skladby a však iným spôsobom vkladá svoje srdce. Toto je vysvetlenie, prečo vzniklo zoskupenie DiAsher Klezmer. Je to mladá slovenská klezmer kapela, ktorú založila akordeonistka Mária Šabaková. Klezmer hudbu, ktorú tvorili židia žijúci v strednej, východnej a juhovýchodnej Európe sa za posledné desaťročia dostala do centra záujmu ľudí na celom svete. Hrajú ju profesionálni i laický hudobníci a počúvajú ju ľudia všetkých vekových kategórii, farby pleti a národnosti. Jej kúzlo spočíva v spojení typických židovských orientálnych melódií a rytmov s tými našimi – európskymi. Príďte sa pozrieť a vypočuť si, ako klezmer hrá u nás v Michalovciach. Koncert sa koná v rámci 40. Ročníka Michalovskej hudobnej jesene. Vstup na podujatie je voľný.

Dan Bárta

20. novembra o 20:00, Caffe Barrique

Dan Bárta sa v Michalovciach predstaví s kapelou Roberta Balzara. Potrebné sú rezervácie v Caffe Barrique.

Beh o štít mesta Michalovce

26. novembra, Námestie osloboditeľov, Michalovce – pešia zóna

Mesto Michalovce, Atletický klub Michalovce a Matica slovenská v Michalovciach pozývajú na XXIII. ročník BEHU O ŠTÍT MESTA MICHALOVCE. O 13.00 hod. – štart najmladších žiakov a o 17.00 hod. – štart hlavnej kategórie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM