Hádzaná

Michalovčanky prehrali s Lublinom: Musia do 2. kola Pohára EHF

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali vo svojom druhom zápase na kvalifikačnom turnaji Ligy majstrov. V stretnutí o 3.miesto nestačili na Poľky.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčanky prehrali s Lublinom: Musia do 2. kola Pohára EHF
Zdroj: TASR

Hráčky slovenského majstra tak obsadili štvrté miesto, ktoré znamená, že budú musieť hrať už v 2. kole Pohára EHF. Lublin sa predstaví až v 3. kole rovnako ako taliansky tím Indeco Conversano. Do skupinovej fázy Ligy majstrov postúpil víťaz turnaja RK Krim Mercator Ľubľana.

Čítajte tiež: Iuventa obhájila slovenský titul: Michalovce sú opäť majstrami Slovenska, FOTO

Vyrovnaný začiatok

Zápas o 3. miesto začal vyrovnane a ani jeden z tímov neušiel súperovi na väčší gólový rozdiel. Michalovčankám sa veľakrát podarilo stiahnuť najtesnejší náskok poľského družstva. V 16. minúte išli východniarky prvýkrát do vedenia (7:6), ale Lublin pohotovo odpovedal šnúrou štyroch gólov – 7:10. Tento moment sa ukázal ako dôležitý pre ďalší priebeh prvého dejstva. Poľský tím si napokon štvorgólový náskok udržal až do prestávky.

Čítajte tiež: Mesto iniciovalo kontrolu zariadenia Freedom: Radnica hovorí o zistení nesúladu

Ani v úvode druhého dejstva sa Michalovčankám nedarilo dostať sa do ideálnej hernej pohody. Lublin začal druhý polčas šnúrou troch gólov a za stavu 12:19 už málokto pochyboval o triumfe poľského tímu. Poľky hrali v ďalších minútach sebavedomo, pozorne bránili a ich útoky robili veľké problémy obrane slovenského družstva. S pribúdajúcimi minútami narastal aj gólový rozdiel v prospech Lublinu. Ten bol napokon o priepastných 12 gólov – 21:33.

Reakcia trénera

František Urban, tréner Iuventy: „Bol to pre nás nevydarený víkend. Dnes sme chceli podať taký výkon, ktorý by nám stačil na postup do 3. predkola Pohára EHF. Asi v polovici zápasu sme nevyužili dvojnásobnú presilovku a vtedy sa to prvýkrát zlomilo. V prestávke sme prehrávali o štyri góly a ešte sa s tým dalo niečo robiť. Potom nám však absolútne nevyšiel vstup do druhého polčasu, keď sme rýchlo inkasovali ďalšie tri góly. V jeho priebehu som prestriedal mladé hráčky, ktoré dovtedy nehrali, aby si vyskúšali atmosféru zápasu v kvalifikačnom turnaji.“

Liga majstrov, 3. kvalifikačná skupiny, o 3. miesto:

  • Iuventa Michalovce – MKS Selgros Lublin 21:33 (12:16)
  • Zostava a góly Iuventy: Lafuenteová 2, Medveďová – Černovová 2, M. Holešová, Kišiková 1, Rebičová 1, Nagyová 1, Habánková 3, Levčenková 4/3, Dubovcová 3, Štefaniková 1, Wollingerová 1, Dziurová 1, Bajčiová 1/1, Schusterová, Perederijová. Rozhodovali: Brunner – Salah (obaja Švajč.), vylúčenia: 2:2, 7 m hody: 4/4 – 2/2.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM