Hádzaná

Michalovčanky zabojujú o historický úspech: Proti Leverkusenu sa predvedú už tento víkend

Najbližší víkend bude v Michalovciach patriť hádzanej. Domáca Iuventa privíta v dvojzápase osemfinále Pohára EHF na domácej palubovke nemecký TSV Bayer 04 Leverkusen.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčanky zabojujú o historický úspech: Proti Leverkusenu sa predvedú už tento víkend
Zdroj: TASR

Výhodou nášho tímu môže byť domáce prostredie. Michalovčanky vyzvú v Chemkostav aréne nemecký celok z Leverkusenu, ktorý patrí k špičkovým tímom bundesligy. Hráčky nemeckého tímu sú aktuálne na tretej priečke domácej súťaže.

Očakáva sa plná hala

Divákov by do michalovskej haly preto mal prilákať nielen domáci tím, ale aj zvučné meno súpera. „Očakávame plnú halu a veríme, že tá bude hnať dievčatá k maximu. Až prvý z víkendových zápasov však ukáže, akú máme šancu na postup. Keď šanca bude, samozrejme ju budeme chcieť využiť," povedal športový riaditeľ michalovského klubu Jaroslav Čúrny.

Do tretice všetko dobré

Šesťnásobný slovenský majster počas víkendu zabojuje o postup medzi najlepšiu európsku osmičku. V prípade postupu cez Leverkusen by Iuventa dosiahla historický úspech. Doterajším maximom sú tri osemfinálové účasti. Michalovčanky na ceste do osemfinále dvakrát zdolali nasadené družstvá a v tomto trende by radi pokračovali aj cez víkend. Na východe republiky veria, že bude platiť „do tretice všetko dobré.“

„Bolo by fantastické, keby sa nám to podarilo aj do tretice. O šancu na postup sa chceme pobiť a nevylučujem, že jazýčkom na váhach môže byť aj domáce prostredie. Leverkusen je kvalitné družstvo, ktoré má vo svojom kádri viacero reprezentantiek rôznych krajín," poznamenal Jaroslav Čúrny. Michalovčanky boli pri žrebe nenasadeným tímom, pozícia favorita by preto mala patriť ich nemeckému súperovi. Domáce prostredie však môže tieto predpoklady zmeniť.

Michalovčanky musia podať lepší výkon

Hráčky aktuálneho lídra WHIL v generálke na prestížny zápas EHF podľahli pražskej Slavii na jej palubovke 24:29. Tréner Iuventy Ján Packa však verí, že jeho zverenkyne na nevydarený zápas zabudnú, resp. sa na ňom poučia a proti nemeckému družstvu predvedú lepší výkon.

„Ide o nemecký tím, ktorý hrá typickú strojovú hru. My im musíme túto hru narušiť. Keď sa tak stane, budú musieť improvizovať a v tom tak silné nie sú. To môže byť naša šanca. Musíme „odpísať“ ich silné spojky, aby nehrali svoju hru, na ktorú sú zvyknuté. To by na nich mohlo platiť," prezradil možný recept na úspech proti nemeckému tímu tréner Ján Packa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM