Rôzne

Michalovčanov čaká zabava u plevňi: Na Šírave to roztočia v retro štýle!

Návrat o polstoročie dozadu! Pri príležitosti 50. výročia začatia turizmu na Zemplínskej šírave si môžete vychutnať spomienkovú dovolenku. Najbližšie nás čaká retro návrat u pľevni.

Ilustračný obrázok k článku Michalovčanov čaká zabava u plevňi: Na Šírave to roztočia v retro štýle!
Zdroj: TASR

Ako sme vás v nedávnom článku informovali, celá letná turistická sezóna na Šírave sa bude niesť v retro štýle. Nebudú chýbať už tradičné letné akcie, avšak obce Vinné, Kaluža a Klokočov pripravili pre návštevníkov Zemplínskej šíravy aj niekoľko noviniek. Najbližšie bude retro akcia v klokočovskom rekreačnom stredisku.

Kde bude retro zábava?

50. (retro)sezóna na Šírave pokračuje v sobotu 9. júla Zabavou u pľevni. Východniarsky výraz hádam ani nie je potrebné prekladať. Pľeveň mal v minulosti na dedine takmer každý obyvateľ, ale ani dnes nie je zriedkavou. Je to stodola. Ako z názvu šíravskej akcie vyplýva, milovníci tanca a hudby sa stretnú teda v stodole.

Tentokrát bude jedno z retro podujatí 50-tich osláv Šíravy v stredisku Paľkov, ktoré je posledným rekreačným strediskom Zemplínskej šíravy. Areál rekreačného strediska Paľkov je spojený s vodáctvom, rybárčením, kúpaním, vodnými športami a všetkým, čo prestavuje letný relax. Okrem zábavy v stole tu nájdete aj bazén s dĺžkou 112 m, šírkou 12 m a hĺbkou 1,2 m a dva detské bazény.

Čítajte tiež: V bazénoch na Šírave sa už okúpali prví návštevníci: Pri vstupe na ľudí čakalo prekvapenie

Spomienkový turizmus na Šírave

V rekreačnom stredisku Paľkov bude zábava v stodole so skupinou Plejády a Ľubošom Basarabom."Retro aktivitami chceme opäť pozvať návštevníkov na Zemplínsku šíravu, pripomenúť jej niekdajšiu slávu a nadregionálne postavenie,“ uviedol výkonný riaditeľ Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu Ján Ďurovčík.

Preto neváhajte, zoberte toto leto svojich rodičov, starých rodičov, ale aj svoje deti a navštívte Retro na Šírave. Retro kalendár kultúrnych aktivít na Zemplínskej širave v rámci 50. výročia ponúkne rekreantom okrem zábavy v pľevni, 24. júla retro disco, 31. júla galaprogram a 5. augusta návrat na slnečný Lúč. Všetky budú zamerané na spomienkový turizmus, s cieľom zažiť tzv. „Déja vu“.

Môže vás zaujímať:

Šírava sa ocitla v novom letnom hite: V klipe hviezdi nemálo Michalovčanov! VI­DEO

Vodné radovánky v Michalovciach a okolí? Špeciálny ťahák, ktorý sa vám v lete zíde

Zemplínska šírava a kvalita vody? Toto pred štartom sezóny odkazujú hygienici!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM