Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Michalovce a jeho okolie už zaujali mnoho režisérov: Aktuálna ponuka pre nové talenty, TU!

Raz za dlhý čas si nájdu cestu do nášho kraja aj filmári. Rovnako zahraniční, ale aj domáci. Michalovce a jej bezprostredné okolie sa tak môže pochváliť miestami, kde vznikali aj klasiky. Teraz sa na jeho filmovom živote môžete podieľať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce a jeho okolie už zaujali mnoho režisérov: Aktuálna ponuka pre nové talenty, TU!
Zdroj: TASR

Pochváľte sa videom

Ak pracujete doma s natočeným materiálom či už z dovolenky, rodinnej akcie, či skúšate animáciu a chcete sa so svojou tvorbou podeliť s nami neváhajte a prihláste sa do kolektívu nadšencov.

Tí, ktorí sa zaoberáte filmovou tvorbou a chceli by ste byť združení v klube, spoločne konfrontovať svoju filmovú tvorbu u nás, či v rámci KSK – na súťažiach a tvorivých dielňach, hľadať nové nápady, projekty i jednoducho strechu nad hlavou pre klubové stretnutia, príďte sa informovať do Zemplínskeho osvetového strediska Michalovce,“ uviedli zo strediska.

Viniansky hrad vo filme

O tom, že tu filmárske talentny máme, svedčí aj film, ktorý na Zemplíne natočila partia miestnych mladíkov, ste mohli vidieť vlani. Hlavný autor filmu Nezabúdaj na sny Daniel Kontuľ pochádza z Humenného, no na jeho tvorbe sa podieľali mladí ľudia aj z Michaloviec. „Bez zvukára Ondreja Salaja by to určite nešlo, chalani z Infausto Production točili backstage,“ vymenováva Daniel Michalovčanov, ktorí sa zapojili do tohto projektu.

Film sa natáčal počas leta 2014 v rôznych kútoch Zemplína, nevynímajúc ani Michalovce, kde sa odohráva jeho veľká časť. „Natáčali sme napríklad vo Freedom-e na námestí, ktorý nám v rámci sponzoringu poskytol priestory na víkend, točilo sa tiež pred Zemplínom na parkovisku a aj na streche nedostavaných panelákov ešte z čias komačov,“ priblížil mladý filmár. Jedna z najdôležitejších scén sa odohráva na Vinianskom hrade…

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 15 podujatí v Michalovciach v roku 2016

Pozrite si to v predstihu: PREHĽAD blížiacich sa plesov v Michalovciach a okolí

Pre Michalovčanov, ktorí sa zaoberajú filmovou tvorbou
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM