Zuzana Ročeňová Rôzne

Michalovce boli vybrané do veľkého zisťovania: Kto a s čím vám môže zaklopať na dvere?

V najbližších mesiacoch vám môže na dvere zaklopať pracovník Štatistického úradu. A dôvod? Naše mesto bolo vybrané do zaujímavého európskeho zisťovania. A toto ich bude zaujímať...

Ilustračný obrázok k článku Michalovce boli vybrané do veľkého zisťovania: Kto a s čím vám môže zaklopať na dvere?
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Európskeho zisťovania o zdraví 2014 (EHIS 2014), ktoré v týchto rokoch prebieha vo všetkých členských štátoch Európskej únie.

Cieľom zisťovania EHIS je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o zdravotnom stave jej obyvateľov. Jeho realizáciou sa získava harmonizovaný zdroj údajov o zdravotnom stave, zdravotnej starostlivosti a o faktoroch ovplyvňujúcich zdravie v krajinách Spoločenstva. To umožňuje nielen analyzovanie zdravotného stavu populácie na Slovensku, ale aj medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie.

„Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2014 vybraných viac ako 350 obcí, medzi nimi aj mesto Michalovce,“ uvádza sa na oficiálnej stránke mesta Michalovce. Do zisťovania je zaradených takmer 7 700 domácností.

V tomto období vybrané domácnosti v našom meste navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach služobným preukazom Štatistického úradu SR. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti opytovateľom poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely.

Zisťovanie prebieha od 1. júla do 31. decembra 2014.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM