Samospráva

Michalovce chcú 3 elektrické nabíjacie stanice: Kde ich plánujú zriadiť?

Tri elektrické nabíjacie stanice má v pláne zriadiť mesto Michalovce. Pozrite si, v ktorých lokalitách ich plánuje vybudovať.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce chcú 3 elektrické nabíjacie stanice: Kde ich plánujú zriadiť?
Zdroj: TASR

Tri elektrické nabíjacie stanice má v pláne zriadiť mesto Michalovce. Dve prostredníctvom cezhraničného projektu, pri tretej sa chce uchádzať o dotáciu od ministerstva hospodárstva. Vyplýva to z dôvodovej správy k uzneseniu z ostatného rokovania (27. 8.) mestských poslancov. Uznesenie zastupiteľstvo prijalo.

Zámerom mesta je vybudovať nabíjacie stanice v blízkosti centra mesta najmä pre návštevníkov mesta v rámci podpory turizmu,“ uvádza dôvodová správa.

Dve nabíjacie stanice samospráva vybuduje v rámci projektu Cross-border green transport network v programe cezhraničnej spolupráce HUSKROUA v najbližšom období. Plánovanými miestami ich zriadenia sú ulice Duklianska a Sama Chalupku.

Na vybudovanie tretej na Štefánikovej ulici chce mesto získať dotáciu v rámci výzvy na zriadenie verejne prístupných elektrických nabíjacích staníc. Výška príspevku je 5000 eur, spolufinancovanie predstavuje päť percent. Na pripojenie nabíjacej stanice do distribučnej siete vzniknú samospráve aj neoprávnené výdavky v maximálnej výške 3000 eur, uvádza správa.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Mimochodom, videli ste už novú výstavu na michalovskom námestí? Zábery z miesta nájdete v našej fotogalérii.

Nová výstava na michalovskom námestí: Pozrite si zábery z otvorenia
10
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM