Samospráva

Michalovce investovali cez leto do opráv v školách zhruba 150 000 €: Kde práce prebehli?

Michalovská samospráva investovala do opráv niekoľkých škôl, ktoré sú pod správou mesta, počas leta približne 150 000 eur. Prinášame zaujímavé podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce investovali cez leto do opráv v školách zhruba 150 000 €: Kde práce prebehli?
Zdroj: TASR

Kde sa realizovali práce?

Ako informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková, počas prázdnin sa realizovali práce v základných školách (ZŠ) na uliciach Moskovská, Komenského, Školská a Kpt. Nálepku a v materských školách (MŠ) na uliciach Komenského, Masarykova, Leningradská a Školská.

„V školách to boli okrem iného najmä práce menšieho rozsahu – maľby, revízie plynu, elektriny, opravy podláh, vodovodných a kanalizačných rozvodov. V základnej umeleckej škole (ZUŠ) sa robila montáž klimatizácie v učebni speváckeho zboru a žalúzií v triedach,“ vymenovala s tým, že v škôlkach išlo tiež o rekonštrukciu hygienických zariadení.

Aj počas školského roka

Mesto podľa Palečkovej každoročne plánuje opravy alebo rekonštrukcie školských objektov vo väčšom i menšom rozsahu. „Nie je možné všetky práce zrealizovať počas letných prázdnin, preto sa vykonávajú postupne tak, ako si to vyžaduje situácia, príp. havária, aj počas školského roka,“ ozrejmila. Momentálne samospráva chystá opravu rozvodov plynu, elektriny a vody v školských kuchyniach, čo si bude vyžadovať následnú postupnú rekonštrukciu podláh. „Plánujeme tiež opravu fasád na školách a tiež vonkajších terás pri triedach v materských školách,“ doplnila.

Mesto je zriaďovateľom ôsmich MŠ, rovnako ZŠ a jednej ZUŠ. Predpokladaný počet detí a žiakov v aktuálnom školskom roku je 890 detí v MŠ, 4120 žiakov v ZŠ, ZUŠ by malo navštevovať 1170 žiakov. „Počas posledných štyroch rokov nedošlo k výraznému poklesu alebo nárastu detí a žiakov. Počet sa pohybuje okolo plus-mínus 20 až 30 detí a žiakov za všetky MŠ, resp. ZŠ,“ uzavrela hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM