Ondrej Petričko Futbal

Michalovce nezúročili presilu o dvoch hráčov: Kráľ strelcov 2. ligy tromi gólmi rozhodol!

Michalovčania mali dobre rozbehnutý zápas, keď v 56. minúte vyhrávali 2:1 a hrali v presile o dvoch hráčov. Pretaviť túto výhodu na tri body im však nedovolil kráľ strelcov 2. ligy.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce nezúročili presilu o dvoch hráčov: Kráľ strelcov 2. ligy tromi gólmi rozhodol!
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Zápas s Podbrezovou sa hral od úvodu v dobrom tempe a domáci si vytvorili niekoľko sľubných šancí. Jedna z nich sa v 14. minúte ujala, keď krásnou strelou spoza šestnástky otvoril skóre kapitán domácich Miroslav Božok. O niekoľko minút neskôr mal obrovskú príležitosť skórovať Janočko, ale nedokázal ju premeniť.

Michalovčania mali v tejto časti hry niekoľko šancí, ktoré však neskončili gólom. Zákonite prišiel trest v podobe gólu Podbrezovej. Tubonemi vyrovnal zblízka hlavičkou. Hostia od tohto gólu hrali aktívnejšie a do konca prvého polčasu sa dostali do viacerých príležitostí.

Druhý polčas: 3 červené karty, 3 góly

Druhý polčas začali Michalovce tlakom, ktorý vyústil do faulu v šestnástke. Hráč Podbrezovej Matej Kochan videl druhú žltú kartu a musel sa porúčať. Nariadený pokutový kop v 53. minúte (viď video) premenil Vladimír Janočko. Už v 56. Minúte prišla Podbrezová o ďalšieho hráča, keď Nikola Andrić videl červenú kartu. Za stavu 2:1 hrali Michalovce v presile o dvoch hráčov, no ako sa nakoniec ukázalo, ani to im nestačilo na zisk troch bodov.

V 60. minúte po nevinne vyzerajúcej akcii strelil vyrovnávajúci gól Hector Tubonemi. Len jedenásť minút mu stačilo, aby svoj hetrik zavŕšil strelou zblízka. Upevnil si tak pozíciu kráľa strelcov 2. ligy, keď má na svojom konte už 17 gólov. V 82. minúte si vyslúžil červenú kartu aj hráč Michaloviec Kovaľ. V posledných minútach sa domáci snažili ešte aspoň vyrovnať a uchmatnúť si jeden bod, no ani jedna šanca sa neujala.

MFK Zemplín Michalovce – ŽP Šport Podbrezová 2:3 (1:1)

Góly: 14. Božok, 53. Janočko (11 m.) – 31., 60., 71. Tubonemi

ŽK: 36. Božok – 54. Podio

ČK: 82. Kovaľ – 52. Kochan (po druhej ŽK), 56. Andrić

Rozhodoval: Smolák

Divákov: 980

Penalta Janočka v zápase s Podbrezovou
1
Galéria
Futbal Michalovce - Podbrezová
8
Galéria
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM