Samospráva

Michalovce obstáli v silnej konkurencii: Vďaka tomuto webu sme na popredných priečkach!

Metropola Zemplína získala nevšedné ocenenie. Michalovčania, poznáte tento web, ktorý nám zabezpečil veľké uznanie?

Ilustračný obrázok k článku Michalovce obstáli v silnej konkurencii: Vďaka tomuto webu sme na popredných priečkach!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto spustilo nový portál, kde si každý Michalovčan nájde ulicu, ktorú hľadá. Tento projekt ocenili aj vyššie, kde sa na miestnej aj celoeurópskej úrovni objavujila téma inteligentných mi­est.

Uspeli sme medzi 28 najväčšími slovenskými mestami

Český renomovaný magazín Smart Citieskoncom vyhodnotil inteligenciu 28 najväčších slovenských miest z hľadiska otvorenosti a použiteľnosti poskytovaných údajov a informácií. Mesto Michalovce sa svojim geografickým informačným systémom web-gis umiestnilo na 3. mieste hneď za Prešovom a Nitrou, čo svedčí o vysokej úrovni poskytovaných informácii michalovského gis portálu.

Mapový portál mesta Michalovce – Web-Gis – je už v týchto dňoch sprístupnený v novej – aktualizovanej verzii. Nájdete ho na stránke https://michalovce.web-gis.sk. „Portál prešiel nielen estetickou úpravou ale nájdeme tu aj rôzne funkčné novinky a vylepšenia,“ prezradil na portáli radnice Peter Bánoci.

Čo novinka obyvateľom ponúka?

Pri vyhľadávaní adries portál ponúka na výber príslušné názvy ulíc z databázy podľa zadaného písmena. Rovnako je to aj pri vyhľadávaní čísel jednotlivých parciel. Ďalšou novinkou je tzv. priblíženie oblasti označením. Ide o priblíženie oblasti vyznačenej myšou. Samozrejmosťou je už dobre známe meranie vzdialenosti na mape prípadne meranie obsahu plošnej oblasti. „Portál obsahuje široký záber mapových vrstiev, ako napríklad ortofotomapu, zastávky MHD, vrstvu katastra, verejného osvetlenia, volebných obvodov a okrskov či autorizovanú vrstvu majetku mesta, daní a poplatkov, ale aj novú autorizovanú vrstvu týkajúcu sa kontroly kosenia trávnatých plôch verejných priestranstiev,“ informoval na stránkach mesta Michalovce Peter Bánoci. Dodal, že veľmi užitočnou pomôckou pri práci s mapou je jej uloženie do formátu pdf alebo jpg. Novinkou je aj zdieľanie presného aktuálneho zobrazenia mapy pomocou nového tlačidla.

„Napriek vylepšeniam a novinkám sa stále snažíme, aby občania získavali aktuálne a čo najpresnejšie informácie z mapového portálu Web-Gis.“

Aj preto sa na ňom nachádza možnosť pripomienkovať ľubovoľnú časť mapy prostredníctvom konkrétneho adresného bodu na mape. Táto pripomienka je zasielaná na spracovateľa mapy a následne riešená. „Veríme, že vynovený mapový portál bude dobre slúžiť nielen občanom nášho mesta, ale aj iným záujemcom a užívateľom.“

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Michalovské námestie už dýcha Veľkou nocou: V hlavnej úlohe kraslicový strom a fontány! FOTO

Michalovčanke Nike (29) sa od mesta dostane veľkej pocty: Bez tohto talizmanu sa ale ani nepohne!

Zdravý poklad z prírody už rastie aj u nás: Vieme, kde si pri Michalovciach môžete nazbierať medvedí cesnak!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM