Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Michalovce plánujú novinku: Chcú zaviesť kartu obyvateľa mesta

Metropola Zemplína plánuje zaujímavú novinku. Michalovce chcú zaviesť kartu obyvateľa mesta. Prinášame podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce plánujú novinku: Chcú zaviesť kartu obyvateľa mesta
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovce plánujú zaviesť kartu obyvateľa mesta, ktorú môžete poznať z niektorých väčších alebo aj turistických miest. Podľa michalovskej radnice, pomôcť by mohla nielen obyvateľom, ale aj odvetviam obchodu a služieb.

Kedy chcú projekt odštartovať?

Michalovce chcú začať s realizáciou spomínaného projektu karty obyvateľa mesta v roku 2019. „Za kartu obyvateľa mesta bude zodpovedný Odbor komunikácie, marketingu a kultúry a Odbor Informatizácie a grantov. Začiatok realizácie je rok 2019,“ zverejnil Mestský úrad Michalovce.

Magistrát zároveň doplnil, že karta bude súvisieť so špecifickým cieľom mesta a to zameraním sa mesta na obchod a služby. Podrobnejšie využitie karty sa ľudia dozvedia s následným vývojom projektu realizácie.

V pláne aj obnova Domu služieb

Michalovská radnica v správe tematického hodnotenia programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja za roky 2016 – 2017 informovala, že karta obyvateľa mesta bude jedným z projektových zámerov v hospodárskej oblasti, ktorý súvisí aj s podporou podnikateľského prostredia a nových investícii.

Ako ďalej mestský úrad uviedol, v pláne projektu mesto obchodu a služieb je nielen karta, ale aj obnova Domu služieb v Michalovciach. Začiatok realizácie spomínanej obnovy je podľa radnice naplánovaný na rok 2020.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM