Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Michalovce plánujú novinku: Chcú zaviesť vláčik menom Zemplínsky motoráčik

Zaujímavé informácie. Michalovská radnica prezradila, že v pláne je zaviesť novinku v podobe vláčika, ktorý by niesol pomenovanie Zemplínsky motoráčik. To však nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce plánujú novinku: Chcú zaviesť vláčik menom Zemplínsky motoráčik
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Michalovce plánuje podporiť turizmus viacerými krokmi. Chce napríklad zaviesť turistický vláčik, ktorý by niesol pomenovanie Zemplínsky motoráčik. Začiatok realizácie jeho zriadenia je naplánovaný už na tento rok.

Radnica uviedla, že za jeho zriadenie bude zodpovedná okrem mesta Michalovce aj Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu, ktorá je v súčasnosti založená na podporu, propagáciu a na vytváranie podmienok rozvoja cestovného ruchu na území dolného Zemplína a Zemplínskej šíravy s cieľom trvalo udržateľného rozvoja cestovného ruchu a ochrany záujmov svojich členov.

Michalovský magistrát tiež zverejnil, že chce vytvoriť aj mestské múzeum. Začiatok realizácie jeho zriadenia uvádza v budúcom roku. To však ešte nie je všetko.

V rámci podpory turizmu majú Michalovce v pláne tiež vytvoriť niekoľko sôch najvýznamnejších osobností mesta. S turizmom a podujatiami v metropole Zemplína súvisí aj plán nášho mesta zabezpečiť v najbližších rokoch mobilnú tribúnu. Okrem toho chce radnica zrealizovať aj modernizáciu súčasnej tribúny na Námestí osloboditeľov a to v spolupráci s Technickými a záhradníckymi službami mesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM