Samospráva

Michalovce rušia 15 spojov MHD: Primátor ide rokovať

Od júla tohto roka by malo byť v Michalovciach zrušených 15 spojov Mestskej autobusovej dopravy (MAD).Pozrite, o ktoré spoje ide.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce rušia 15 spojov MHD: Primátor ide rokovať
Zdroj: TASR

Koľko spojov zrušia?

Rozhodnutie vyplynulo z výsledkov analýzy 265 spojov, z ktorých vygenerovali 19 s najnižším počtom prepravených osôb a s najvyššou vyprodukovanou stratou. Tá predstavuje sumu viac ako 47 000 eur. Mesto navrhlo, aby boli vygenerované spoje zrušené. „Návrh bolo potrebné odsúhlasiť s dopravcom, ktorý linky zabezpečuje. Podľa stanoviska dopravcu bude zrušených 15 spojov, v prípade troch spojov sa upraví trasa a v jednom prípade sa upraví čas odchodu autobusu,“ uviedla hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

Stratová doprava

Primátor Michaloviec Viliam Zahorčák vidí riešenie aj s využitím prímestskej autobusovej dopravy. Poskytovateľom tejto služby pre Košický samosprávny kraj je viacero spoločností. „My by sme s nimi chceli vstúpiť do rokovania a vyzvať ich na nejakú dohodu, v rámci ktorej by za tých istých podmienok, za akých to pre nás robí prepravca MAD, vedeli poskytovať služby našim občanom,“ povedal Zahorčák.

Mestská autobusová doprava bola pre Michalovce vždy stratová. V rámci finančného plnenia v minulom roku bola dopravcovi zo strany mesta vyplatená v 12 splátkach suma 310.524 eur. Dopravcovi bude tiež uhradený doplatok vo výške viac ako 137.000 eur.

Môže vás zaujímať:

Dane a poplatky v Michalovciach: Prečítajte si, koľko pribudlo do mestskej kasy

Michalovčania sú pod drobnohľadom: Tipnite si počet kamier v meste a okolí

Ako naše mesto mení tvár: 5 miest v Michalovciach, ktoré by ste pred pár rokmi nespoznali, FOTO

V čerpaní europeňazí patríme medzi slovenskú špičku: Toto sú TOP projekty, pozrite tú sumu!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM