Šport

Michalovce sa bavili basketbalom: Pribudli aj nové basketbalové koše

Basketbalový klub 1.BK Michalovce zorganizoval zábavno-súťažnú akciu pre michalovských žiakov. Podujatie Bav sa basketbalom bolo nielen o súťažiach.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce sa bavili basketbalom: Pribudli aj nové basketbalové koše
Zdroj: 1. BK Michalovce

Basketbalový klub 1.BK Michalovce zorganizovali súťaž s názvom Bav sa basketbalom. Zapojili sa do nej škôlkári aj žiaci základných škôl. Záverečné podujatie vyvrcholilo výmenou basketbalových košov na 4. ZŠ.

Škôlky dostali mini koše aj lopty

No tešiť sa môžu aj v michalovských škôlkach. Ako prezradil 1. BK Michalovce, štyrom materským školám v Michalovciach boli totiž venované nastaviteľné mini koše na basketbal a lopty.

„Tým sme podporili a spestrili pohybové aktivity najmenším deťom. Podujatia sa zúčastnilo sedem základných škôl a vytvorili 8 družstiev,“ informoval ďalej basketbalový klub. ZŠ na ul. Krymskej mala na podujatí dve družstvá. Každá škola vytvorila zmiešané družstvá chlapcov a dievčat.

„Spolu sa do aktivít zapojilo 80 detí ročníka narodenia 2005 a mladší.“ Prvú časť tvorili súťaže družstiev na čas v slalome s loptou, bez lopty, podávanie lôpt a nakoniec súťaž v streľbe. Následne odohrala každá škola po dva basketbalové zápasy na základe náhodného žrebu. Každá súťaž bola bodovaná a následne dostali družstvá body aj za basketbalový zápas.

Všetky súťaže priniesli zaujímavé športové súboje. Konečný výsledok bol veľmi tesný, keď družstvá na prvých štyroch miestach delil od seba len bod. Družstvá na prvých troch miestach ohodnotili pohármi a vecnými cenami. „Akcia mala pozitívny charakter a splnila svoj cieľ. Poďakovanie patrí mestu Michalovce a ZŠ na ul. J.A.Komenského v Michalovciach, ktorá vytvorila výborné podmienky pre bezproblémový priebeh podujatia,“ dodal basketbalový klub.

6. ZŠ víťazom

Víťazom sa stala ZŠ Okružná (6.ZŠ), ktorá získala celkovo 18 bodov a len o jediný bod predstihla domácu ZŠ J.A.Komenského (4.ZŠ) so 17 bodmi. Na treťom mieste sa umiestnila ZŠ Školská (5.ZŠ) – 16 bodov a na štvrtom mieste ZŠ P.Horova (8.ZŠ) so ziskom 15 bodov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM