Šport

Michalovce sa odlepili z dna tabuľky: Po treťom góle im narástli krídla

MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v nedeľňajšom zápase 13. kola Fortuna ligy na domácom trávniku nad MFK Skalica 3:1 a odlepili sa tak z dna tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce sa odlepili z dna tabuľky: Po treťom góle im narástli krídla
Zdroj: TASR

V dôležitom zápase so Skalicou michalovskí futbalisti nezaváhali. Záhorakov porazili na domácej pôde v Michalovciach.

Čakalo sa na chybu súpera

Úvod zápasu bol rozpačitý z oboch strán a mužstvá čakali na chybu súpera. Prvá prišla z domácej strany, keď center sprava zachytil Čermák, no jeho strelu vyrazil Kelemen. Na druhej strane sa neujal prienik Nworaha. V 14. minúte sa už skóre menilo. O prvý gól sa postaral Ulrich, ktorý sa presadil strelou spoza šestnástky. Hostia však viedli iba tri minúty. Nworah sa opäť dostal do šestnástky, kde ho však obrana hostí zastavila až faulom a nariadenú penaltu premenil Bayon – 1:1. V ďalšom priebehu sa hral medzišestnástkový futbal. V 22. minúte musel Kelemen zasiahnuť po nebezpečnej strele Lietavu. Štyri minúty pred koncom polčasu domáci brankár zastavil aj jedovku Hlinku.

Narástli nám krídla

Michalovčania vstúpili do druhého polčasu aktívne, čo sa im vyplatilo hneď po štyroch minútach, keď Nworahov center posunul Mensah Dankovi a ten poslal svojich do vedenia. Domácim narástli krídla a o ďalšie štyri minúty viedli už dvojgólovým rozdielom. Tečovanú strelu Nworaha vrátil Koscelník do šestnástky a Danko upravil na 3:1. Po góle síce prevzali iniciatívu hostia, ich tlak však bol jalový a nevypracovali si väčšie šance. Až v samom závere mieril Ciprys nad a v 85. minúte vyrazil jeho strelu Kelemen na roh. Michalovčania sa víťazstvom odrazili z poslednej priečky tabuľky, ktorú tak prenechali Podbrezovej.

Reakcie trénerov

František Šturma, tréner Michaloviec: „Som veľmi rád, že sme to zvládli a že sme konečne vyhrali. Bol na nás vyvíjaný dosť veľký tlak. Z oboch strán to bolo dobré stretnutie. Som veľmi rád, že nám vyšiel začiatok druhého polčasu, v ktorom sme dvakrát skórovali a prakticky rozhodli o zápase. Dostali sme sa z posledného miesta tabuľky, no čakajú nás ďalšie náročné stretnutia.“

Aleš Křeček, tréner Skalice: „Gratulujem domácim k víťazstvu, dali tri góly a vyhrali zaslúžene. Zápas sme začali veľmi dobre, dali sme gól, mali sme viac z hry, viac šancí, no domácich podržal brankár Kelemen. Bohužiaľ, rýchlo sme po našom góle inkasovali a opäť po našej individuálnej chybe. Tie sme opakovali aj na začiatku druhého polčasu, keď sme dvakrát inkasovali a bolo po zápase.“

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna ligy

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Toto zrejme nik nečakal: Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín v pohári skončili!

Michalovskému trénerovi praskli nervy: Za výroky o mafii ho čaká disciplinárne konanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM