Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Michalovce sa zapoja do Hodiny Zeme: V niektorých častiach mesta vypnú osvetlenie

Časť Michaloviec sa ponorí do tmy. Pôjde o symbolické gesto a zapojiť sa môže každý z vás.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce sa zapoja do Hodiny Zeme: V niektorých častiach mesta vypnú osvetlenie
Zdroj: Dnes24.sk

Symbolické vypínanie svetiel na 1 hodinu, na Hodinu Zeme, v sobotu, 24. marca 2018, od 20:30 do 21:30, je poznávacím znakom celej kampane. Do Hodiny Zeme sa zapojí aj mesto Michalovce.

Stretnutie pri škole

Metropola Zemplína sa do Hodiny Zeme zapojí zhasnutím verejného osvetlenia v niektorých častiach Michaloviec. Medzi školami, ktoré sa tento rok pridajú je i Základná škola Okružná v Michalovciach a z miestnych organizácii je to Olympijský klub Michalovce.

ZŠ Okružná a olympijský klub 24. marca o 20:30 hod. pozývajú pred školu. „V sobotu večer vás všetkých čakáme s čelovkami, baterkami a lampiónmi,“ pozývajú usporiadatelia. Pri tejto príležitosti si nezabudnite malú sviečku pre našu Zem. „Svetlá v okolí zhasnú a my si spoločne vychutnáme tmu,“ dodáva ZŠ Okružná s olympijským klubom.

Môžete sa zapojiť

Do Hodiny Zeme sa môžu zapojiť aj jednotlivci, a to zhasnutím osvetlenia vo svojej domácnosti. Vypnutie osvetlenia je len symbolické, vyjadruje vieru v pozitívnu zmenu. Hodina Zeme však už nie je o jednej hodine ročne. Pomôcť našej planéte môžete vo svojom každodennom živote.

Svetlá zhasnú aj v mnohých ďalších slovenských mestách a obciach a na celom svete vo verejnom aj súkromnom sektore. V minulosti bola podporená akcia zhasnutím napríklad Sfingy a pyramídy v Gíze, parížskej Eiffelovej veže či mosta Golden Gate v San Franciscu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM