Veronika Ondo-Cholewová Správy

Michalovce zasiahlo divoké počasie: Šoféri zrazu čelili hustému lejaku s vetriskom!

‬V Michalovciach konečne poriadne zapršalo. Obyvateľov prekvapil veľký lejak a silný vietor.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce zasiahlo divoké počasie: Šoféri zrazu čelili hustému lejaku s vetriskom!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Prietrž mračien zažili obyvatelia metropoly Zemplína počas nedele. Vodičov zastihol lejak na cestách, kde sa rýchlo dažďovou vodou zaplnili diery našich ciest. Chodci mali čo robiť, aby od šoférov neschytali poriadny vodný výprask.

Niektorí ľudia vyčkávali na parkoviskách, kým sa počasie upokojí. Lejaky sa ustálili a zakrátko sa opakovali v niekoľkých intervaloch.

„Po horúčavách nečakané lejaky a to poriadne. Slabá viditeľnosť, myslel som, že to vyvrcholí ešte krúpami,“ hovoril vodič Tomáš.

Smutní zostali v Michalovciach niektorí záhradkári. „Keď sme chceli dážď, tak nepršalo. Teraz nám dážď s vetrom zničil úrodu,“ povedal Milan z Michaloviec.

„Broskyňové sady sú zničené. Veľa broskýň, ktoré nám dozrieva až v tomto čase, skončili na zemi pre silný vietor,“ dodal. Opadali vraj aj jablká. Na druhej strane si pochvaľujú tí, ktorí až teraz začali s vykopávaním zemiakov.

„Zem navlhla, kopalo sa lepšie. Avšak počas dňa sme mali veľa prestávok, pretože aj dnes viackrát pršalo,“ vravel Vlado, ktorý ma pri Michalovciach malú záhradku.

„V priebehu včerajška, teda nedele 6. septembra okrese Michalovce nezaznamenali žiadne zásahy spojené s poveternostnou situáciou vetrom a dažďom,“ uviedol major Tomáš Berzétei z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Dodal, že nezasahovali ani v noci zo soboty na nedeľu. Michalovčanom bolo chladno aj v pondelok. Vytiahnuť museli tiež dáždniky.

Čítajte tiež:

V okolí Šíravy sa triasla zem: Odborníci majú TIP, odkiaľ vietor fúka

FOTO: Silný vietor v Michalovciach vyvracal a lámal stromy

Vetrisko s dažďom sa predvádzali na michalovských cestách
5
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM