Veronika Ondo-Cholewová Šport

Michalovce získali dôležité posily: Takto sa vyzbrojuje nováčik vo Fortuna lige, mená nových hráčov vnútri

Nováčik futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce sa počas týždňa výrazne posilnil. Do tímu prijal skúsených hráčov zo zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce získali dôležité posily: Takto sa vyzbrojuje nováčik vo Fortuna lige, mená nových hráčov vnútri
Zdroj: TASR

MFK klub má na lane jedného kvalitného útočníka a nové výrazné posily. Jeho káder vystužili skúsený slovenský brankár Marián Kelemen, gruzínsky reprezentačný stopér Akaki Chubutia ako i další obranca Španiel Eric Barroso Sanchez.

Tridsaťpäťročný Kelemen je michalovským odchovancom a má bohaté skúsenosti zo zahraničia, počas svojej kariéry pôsobil v Slovane Bratislava, Bursaspore, Ventspilse, Tenerife, Arise Solún, Numancii, Slasku Vroclav či v českej Příbrami. Dvadsaťdeväťročný Chubutia má na konte 20 štartov za gruzínsku reprezentáciu, naposledy obliekal dres gréckej Kerkyry. O päť rokov mladší Barroso Sanchez dokáže hrať v strede i na ľavom kraji obrany. Skúsenosti má z druhej španielskej ligy, v sezóne 2013/2014 hral za Nitru a v minulom ročníku nastupoval za moldavský FC Tiraspol. „Kelemen je známy brankár, ktorého nemusím predstavovať. Ešte máme na lane jedného kvalitného útočníka, ale kým sa nedohodneme, nebudem o ňom bližšie hovoriť,“ povedal Šturma pre fortunaliga.sk.

Jeho tímu patrí v premiérovej sezóne v najvyššej súťaži po siedmom kole posledná 12. priečka. Na konte má štyri body.

„S výkonmi som až na jeden polčas proti Skalici spokojný. Hráme s mladými hráčmi, ktorí iba získavajú prvé ligové skúsenosti. Na druhej strane, hrá sa o body a tie potrebujeme. Nechceme však zísť z našej cesty,“ vyslovil sa tréner MFK Zemplín.

Podľa neho má mužstvo najväčší problém v defenzíve. „V nej sme spravili viacero veľmi hlúpych chýb a zbytočne sme po nich inkasovali. Nás však umiestnenie nestresuje, pretože keby sme mali o dva body viac, boli by sme v bezpečnom strede tabuľky. Zatiaľ je všetko veľmi vyrovnané. Ani hráči sa nechcú zbytočne stresovať, všetci myslíme pozitívne. Výkonnostne ideme stále nahor a som presvedčený, že aj výsledky sa čoskoro dostavia,“ dodal Šturma.

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna ligy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM