Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Michalovská budova, na ktorej smršť spôsobila veľké škody: Zaujímavé info o jej oprave

V lete sa Michalovcami prehnala veterná smršť. Tá okrem iného poškodila aj budovu, v ktorej sídli známa fakulta. Tu sú zaujímavé info o jej oprave.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská budova, na ktorej smršť spôsobila veľké škody: Zaujímavé info o jej oprave
Zdroj: TASR

V lete sa metropolou Zemplína prehnala veterná smršť, ktorá poškodila aj niektoré objekty vo vlastníctve mesta. Ako radnica informovala, prírodný živel spôsobil veľké škody i na strešnej časti a vo vnútorných priestoroch budovy, kde sídli Podnikovo hospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Michalovciach.

Obnova strechy

Michalovský magistrát dodal, že silný vietor vtedy strhol veľkú časť plášťa plechovej krytiny strechy spolu s izoláciou a došlo k zatečeniu vnútorných priestorov. Doplnil, že značne bola poškodená aj aula školy, kde voda okrem iného poškodila strop, podlahu a iné časti interiéru.

„Mesto začalo ihneď konať a hneď na druhý deň bola strecha provizórne prekrytá, aby sa zabránilo ďalšiemu zatekaniu vody. Nasledovalo podrobné zmapovanie situácie,“ uviedla radnica. V priebehu augusta sa začalo s obnovou strechy. Prekrytie strechy sa uskutočnilo v celom rozsahu, nielen na poškodených miestach. „Vynovenie strešnej časti bolo vzhľadom na náročnosť prác dokončené v októbri.“

Nenarúšajú vyučovanie

Ako z mestského úradu uviedli, hneď po veternej smršti sa začalo aj s obnovou auly. Uskutočnili sa sanačné práce, odstránili sa poškodené podlahy, opravili sa elektorozvody a urobené boli aj opravy stropu.

Práce stále pokračujú, pracuje sa aj na položení podlahy. „Dodávateľom prác sú Služby mesta Michalovce. Práce nenarúšajú priebeh vyučovania, prednášky prebiehajú v triedach,“ dodalo mesto. Doplnilo, že vzniknuté škody by mali byť zmiernené náhradami poistných udalostí, ktoré si mesto uplatní v rámci poistnej zmluvy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM