Hádzaná

Michalovská Iuventa začne boj o ligu proti Ľubľane: Čo na žreb hovorí tréner?

Hádzanárky Iuventy Michalovce začnú súboje o účasť v Lige majstrov zápasom proti slovinskému tímu RK Krim Mercator Ľubľana. Rozhodol o tom stredajší žreb kvalifikácie vo Viedni. Čo na to tréner?

Ilustračný obrázok k článku Michalovská Iuventa začne boj o ligu proti Ľubľane: Čo na žreb hovorí tréner?
Zdroj: TASR

Michalovčanky narazia na Ľubľanu v semifinále tretej kvalifikačnej skupiny. Víťaz tohto dvojzápasu sa v súboji o postup do Ligy majstrov stretne s víťazom zápasu MKS Selgros Lubin – Indeco Conversano. Slovinský klub bude organizátorom kvalifikačného turnaja.

Boj o účasť v lige

Dvanásť tímov rozdelených do troch skupín zabojuje o účasť v Lige majstrov na kvalifikačných turnajoch 10. a 11. septembra. Tri miestenky v Lige majstrov získajú iba víťazi jednotlivých turnajov. Žreb hlavnej súťaže Ligy majstrov je na programe 1. júla v dánskom Glostrupe. Tréner slovenského majstra František Urban je s výsledkom žrebu spokojný.

„Vyšlo nám želanie vyhnúť sa Lipsku a Glassverketu. Netvrdím, že Krim je ľahší súper, ale z ekonomického hľadiska a aj z hľadiska cestovania je Ľubľana výhodnejšia. V prvom rade budeme musieť zvládnuť zápas s Krimom a potom uvidíme, čo ďalej. Všetky tri skupiny sú kvalitatívne dobre rozdelené. Náš zápas proti Ľubľani bude veľmi ťažký. Vlani sme s nimi hrali na turnaji v Koprivnici a môžem povedať, že tento tím hral vtedy dosť tvrdo až zákerne. Vybojovali sme s nimi remízu 33:33, ktorú si veľmi cením. Pamätám si, že vtedy sa nám zranila Marianna Rebičová. Je možné, že sa po dlhom zranení vráti práve proti tomu istému súperovi. Teraz je už vo forme, už dlhšie trénuje a verím, že ju príprava zocelí,“ uviedol tréner Iuventy Michalovce František Urban.

Čítajte tiež: Iuventa obhájila slovenský titul: Michalovce sú opäť majstrami Slovenska, FOTO

Zloženie kvalifikačných skupín Ligy majstrov v hádzanej žien 2016/2017

  • 1. skupina: Glassverket IF (Nór.), HC Podravka Vegeta Koprivnica (Chorv.), Sercodak Dalfsen (Hol.), Ankara Yenimahalle BSK (Tur.)
  • 2. skupina: HC Lipsko (Nem.), Hypo Niederösterreich (Rak.), Balonmano Bera Bera (Špan.), HC Gomeľ (Biel.)
  • 3. skupina: RK Krim Mercator Ľubľana (Slovin.), MKS Selgros Lublin (Poľ.), Indeco Conversano (Tal.), IUVENTA MICHALOVCE (SR)

Môže vás zaujímať:

Silná atmosféra v Michalovciach: Na štadióne zavládla radosť ako po zisku majstrovského titulu, FOTO

Michalovčania beh milujú: Prehľad pretekov a podujatí, ktoré nás v tomto roku ešte čakajú

Foto: ilustračný záber Iuventy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM