Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

Michalovská kapela, čo zahviezdila na známej súťaži: Vyspovedali sme Ladies & Genitals

Michalovská kapela Ladies & Genitals nedávno zahviezdila na známej autorskej pesničkovej súťaži Košický zlatý poklad. My sme ju vyspovedali.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská kapela, čo zahviezdila na známej súťaži: Vyspovedali sme Ladies & Genitals
8
Galéria
Zdroj: Ladies & Genitals

Na 33. ročníku autorskej pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad si druhé miesto odniesla michalovská kapela Ladies nad Genitals s piesňou Sladké časy mám pred sebou. My sme ju vyspovedali.

Kto tvorí kapelu Ladies & Genitals?

Momentálne a stále zloženie kapely je nasledovné: Jordán Dorič (gitara,spev), Michal Rybnický (gitara, spev), Samuel Perunko (basgitara, spev), Milan Hredzák (bicie nástroje, vokály).

Kde študujete alebo pracujete?

Všetci až na Samka, ktorý je ešte študent, pracujeme. Jordán je tlmočník a prekladateľ, Mišo pracuje v zdravotníckej oblasti a Milan je technik.

Ste všetci Michalovčania alebo aj z okolia?

Sme síce kapela z Michaloviec, no najčastejšie sa charakterizujeme ako „kapela z každej strany Zemplínskej šíravy“. Nakoľko, z Michaloviec je iba Jordán, Milan je z Vinného, Samko z Trnavy p. Laborci a Mišo zo Sobraniec.

Ako dlho spolu hráte?

Kapela funguje približne dva roky. No, v momentálnom personálnom zložení to je rok a pol.

Ako si spomínate na svoje začiatky?

Ťažko povedať, nakoľko všetci okrem Samka sme už hrali aj v iných kapelách a hlavne pri Jordánovi s Milanom by to bolo veľmi ťažké spomínať. Ani sami nevieme s kým každým v kapelách sme už vlastne hrali. Skôr by sme to otočili na to, že to čo sa nám teraz na Košickom zlatom poklade podarilo je veľmi sľubný začiatok a takpovediac ten pomyselný „odrazový mostík“ pre nás. Uvidíme, čo z toho nakoniec bude, ale veľmi sa na to tešíme.

Máte hudobné korene takpovediac v rodine či génoch?

Myslím, že každý z nás má v rodine niekoho, kto je muzikant. Veľká zaujímavosť je aj to, že Milan hrá v jednej kapele s Jordánovou mamkou a zároveň Samkovým otcom. Takže určité vplyvy a korene tam niekde dozaista sú.

Kde skúša vaša kapela?

Skúšame v našej skúšobni v Michalovciach, kde momentálne trávime spoločne s nahrávacím štúdiom asi najviac nášho voľného času.

Ako by ste charakterizovali štýl hudby, ktorý hráte?

Nie je jednoznačne možné charakterizovať náš štýl. V konečnom dôsledku sme sa ani nikdy nesnažili zaškatuľkovať sa vyhranene iba pre jeden konkrétny štýl. Každého z nás určite ovplyvnilo veľa hudby a muzikantov a to prenášame aj do našej vlastnej muziky. Preto sa snažíme robiť pesničky, ktoré sa budú páčiť nám, ale pokiaľ možno, čo najviac ľuďom. Takže štýlom by sme to asi nenazvali ale určite melodické, veselé – „len také pesničky“.

Ladies & Genitals a ich songy
2
Galéria

Prezraďte, kto zložil pesničku, s ktorou ste vyhrali 2. miesto Košického zlatého pokladu?

Autormi pesničky sú Jordán a Milan. Jordán ma na svedomí hudobnú stránku skladby a Milan ju zas poňal z textárskej stránky.

Aké boli a stále sú vaše pocity po krásnom druhom mieste na uvedenej súťaži?

Pocity sú určite výborné. Atmosféra celej súťaže nás veľmi milo prekvapila a takpovediac sme sa ňou nechali uniesť a doslova strhnúť. Keď sme vyšli na pódium a odohrali našu skladbu, nechali sme na pódiu úplne všetko a ľudia v sále nám to vrátili trojnásobne. To, že sme skončili druhí bola len povestná „čerešnička na torte“. Veľmi nás to teší aj z toho dôvodu, že úroveň celého ročníka, ako aj ostatných interpretov bola na veľmi vysokej úrovni a preto nás to teší o to viac. A to, že sme boli druhí spomedzi 140 skupín, ktoré sa tento rok do súťaže prihlásili je podľa nás veľmi slušná vizitka.

Aké sú vaše plány do budúcna? Čo vás teraz čaká?

Plánov máme dosť a rozhodne neplánujeme zaspať na vavrínoch. Čo možno najskôr plánujeme dokončiť album. Taktiež v blízkej dobe plánujeme vydať videoklip k skladbe „Sladké časy mám pred sebou“. Plánujeme čo najviac koncertov, aby sme boli v kontakte s našimi fanúšikmi a všetky naše skladby im odpálili priamo na koncertoch. Takže, ak by sme to mali zhrnúť, tak „makať, makať a makať“! Toto všetko bol len začiatok a takpovediac pomyselný „odrazový mostík“ . Takže od nás môžete čakať zaujímavé veci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

FOTOGALÉRIA: Michalovská skupina Ladies & Genitals
8
Galéria
Zdroj: Ladies & Genitals
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM