Veronika Ondo-Cholewová Samospráva Samospráva

Michalovská nemocnica dostála novú fazónu: Starý múr je fuč a... vznikla nová promenáda!

Zrekonštruovaná budova infektologického pavilónu je už vo farbách nemocnice novej generácie. Michalovčania už nemusia obchádzať starý nemocničný múr. Nemocnica sa otvorila a rozkvitla.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská nemocnica dostála novú fazónu: Starý múr je fuč a... vznikla nová promenáda!
Zdroj: Dnes24.sk

Zrekonštruovaná budova infektologického pavilónu je už vo farbách nemocnice novej generácie. Starý múr nahradila zeleň s lavičkami.

Farby v štýle nemocnice novej generácie

Nemocnica Svet zdravia Michalovce dokončila koncom mája 2015 prvú fázu rekonštrukcie budovy infektologického pavilónu. Tá zahŕňala výmenu strechy, inštaláciu nových okien, zateplenia a fasády. Vo vnútri bol vstavaný nový výťah a v súčasnosti prebieha ešte rekonštrukcia schodísk a sociálnych zariadení. Vynovené boli tiež priestory infektologickej ambulancie. Farba a dizajn novej fasády sa už nesú v štýle nemocnice novej generácie, ktorá by mala byť v prevádzke od januára 2018. Hodnota celkovo vynaložených investícií do infektologického pavilónu je vyše 255-tisíc eur.

„Budova infektologického pavilónu je súčasťou nového usporiadania nemocnice novej generácie v Michalovciach. Jej dnešná podoba predznamenáva konečnú tvár celého areálu. Veľmi ma teší, že sa v rámci rekonštrukcie podarilo skultúrniť aj vstup do areálu, ktorý sa pri tomto pavilóne doširoka otvoril a tým vzniká nová promenáda. Nový nemocničný areál je projektovaný tak, aby bol prirodzenou súčasťou centra mesta, bol v ňom život a vytváral príjemné prostredie pre všetkých návštevníkov,“ zdôraznil Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ siete regionálnych nemocníc Svet zdravia.

Zo škaredého káčatka labuť

„Vonkajšia vizáž nemocničných budov vytvára prvý dojem. Práve v tejto oblasti ťahal infektologický pavilón dlhodobo za kratší koniec. Dnes však zo škaredého káčatka vyrástla krásna labuť. Som presvedčená, že pacienti budú už pri vstupe cítiť liečivé prostredie a ich uzdravenie potrvá kratšie. Navyše lôžkovú časť budovy plánujeme zrekonštruovať ešte pred začiatkom prevádzky novej nemocnice. Súčasne je pravdepodobné, že do tejto budovy pribudne ešte oddelenie príbuzného odboru,“ doplnila Zita Ženišová, riaditeľka nemocnice Svet zdravia Michalovce.

Michalovská nemocnica rozkvitla zeleňou: Pozrite, ako sa otvorila okoloidúcim
3
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM