Veronika Ondo-Cholewová Správy

Michalovská nemocnica má nového riaditeľa: Kto nahradil Petra Rovdera? FOTO

V michalovskej nemocnici nastali s novým mesiacom veľké zmeny. Vymenili riaditeľa a finišujú s výstavbou prvej nemocnice novej generácie.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská nemocnica má nového riaditeľa: Kto nahradil Petra Rovdera? FOTO
1
Galéria

Zmeny vo vedení nemocnice sa týkajú nielen michalovskej nemocnice, ale aj ďalšej v našom Zemplíne. Novým riaditeľom michalovskej nemocnice sa stal Vladimír Dvorový, v trebišovskej nemocnici prevzal vedenie Juraj Bazár.

Viedol trebišovskú nemocnicu

Od prvého mája 2017 nastali zmeny vo vedení nemocníc Svet zdravia Michalovce a Trebišov. „Novým riaditeľom michalovskej nemocnice sa stal MUDr. Vladimír Dvorový, ktorý doteraz viedol trebišovskú nemocnicu. Predchádzajúci riaditeľ MUDr. Peter Rovder bude v nemocnici aj naďalej pôsobiť ako medicínsky riaditeľ,“ informoval Tomáš Kral, hovorca Svet zdravia.

Riaditeľom trebišovskej nemocnice sa stal doterajší námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Juraj Bazár. Cieľom týchto personálnych zmien je podľa hovorcu nemocníc skoncentrovať všetky skúsenosti a  využiť ich pri príprave spustenia a pri následnej prevádzke nemocnice novej generácie v Michalovciach.

Kľúčový projekt skupiny Penta

„V Michalovciach pomaly finišujeme s výstavbou prvej nemocnice novej generácie. Ide o kľúčový projekt celej zdravotníckej skupiny Penta na Slovensku. Vďaka nemu chceme dokázať, že aj v súčasných podmienkach budeme schopní poskytovať úplne novú úroveň ústavnej zdravotnej starostlivosti. Preto sme sa rozhodli posilniť tím michalovskej nemocnice a na post jej riaditeľa vymenovať Vladimíra Dvorového," vysvetľuje Marek Duban, generálny riaditeľ siete polikliník ProCare a nemocníc Svet zdravia.

Ako dodal generálny riaditeľ, doterajší riaditeľ michalovskej nemocnice Peter Rovder bude zastávať nový post medicínskeho riaditeľa, ktorý už vychádza z pripravovanej novej organizačnej štruktúry nemocnice novej generácie. "Súčasne som rád, že na uvoľnený post riaditeľa trebišovskej nemocnice nastúpil Juraj Bazár,“ vysvetľuje Marek Duban.

Kto je nový riaditeľ?

MUDr. Vladimír Dvorový sa narodil v roku 1973. Vyštudoval na Lekárskej fakulte Karlovej univerzity v Hradci Králové. V trebišovskej nemocnici pôsobil najprv ako sekundárny lekár, neskôr ako námestník LPS. Od roku 2010 bol riaditeľ trebišovskej nemocnice.

Venuje sa kardiotoxicite protinádorovej liečby a informačným systémom v medicíne. Nový riaditeľ nemocnice v Michalovciach, ktorá je členom siete nemocníc Svet zdravia (Nemocnica Štefana Kukuru) je ženatý a má dve deti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Toto je nový riaditeľ michalovskej nemocnice
1
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM