Zuzana Ročeňová Rôzne

Michalovská tržnica dostáva novú tvár OBRAZOM: Takto to zatiaľ vyzerá vo vnútri!

Rozostavaná tržnica v centre mesta je zase krok vpred. Rekonštrukčné práce idú podľa plánu a trojpodlažná budova postupne naberá novú podobu. Pozrite si, ako to zatiaľ vyzerá na mieste.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská tržnica dostáva novú tvár OBRAZOM: Takto to zatiaľ vyzerá vo vnútri!
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Rozostavaná budova na Gorkého ulici v Michalovciach už konečne nezíva prázdnotou. Niet tam síce ešte trhovníkov, ani kupujúcich, ale trhovisko zatiaľ okupujú stavební pracovníci.

Všetko ide podľa plánu

Pred pár mesiacmi odkúpila nehnuteľnosť aj s pozemkom michalovská eseročka Heon, ktorá trojpodlažnú budovu postupne vynovuje. „Nachádzame sa zhruba v jednej tretine realizácie tržnice. Termín pokiaľ nedôjde k nejakým extrémnym podmienkam, tak by mal byť dodržaný, čo je apríl 2015. Stavba prebieha podľa harmonogramu a nemáme žiadne opozdenia ani sklz,“ povedal investor Jozef Hrivňak.

Predajné priestory budú riešene ako vonku tak aj vo vnútri. „Dokopy by tu malo byť cez sedemdesiat nájomných zmlúv a predajcov. Snažíme sa uprednostniť lokálnych predajcov. Vzhľadom k tomu, že žijeme v centre Zemplína poľnohospodárstvo tu je gro a tá tržnica do toho centra patrí. Vo vnútri bude stála prevádza so štyridsiatimi predajňami a vonku bude taktiež štyridsať stánkov pre trhovníkov,“ doplnil Hrivňak. Trhové miesta sa budú prenajímať za štandardne ceny, ktoré ma mesto Michalovce.

Obluková strecha bude dominatná

Ako nám prezradil projektový manažér Ján Fris stavba sa realizuje zhruba tri mesiace a dva týždne. „Máme vybúrané časti skeletu, následne sme na to urobili vyplňove múrovo, dobetonovali sme schody, stropné dosky a vybúrali sme strechu. Šikmú strechu nahrádza obluková strecha, čo bude dominantnou časťou, pri vstupe.“

„Tohto roku chceme uzavrieť celkovo stavbu, čo sa týka strechy a zateplenia, aby sme na budúci rok robili na interiéry tržnice a dokončovali vonkajšie objekty,“ povedal Fris.

Michalovská tržnica naberá novú tvár
13
Galéria
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM