Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Michalovské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac

Na cestách je bezpečne vtedy, keď sa bezpečne správajú všetci účastníci premávky. I tak však existujú úseky ciest, kde vodiči majú obavy väčšie ako na iných, že sa môže niečo stať... Dôvody týchto obáv môžu byť rôzne. A platí to i pre cesty v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Michalovské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovali sme medzi michalovskými vodičmi, kde majú na cestách v našom meste najväčšie obavy a prečo. Na čo si treba dávať obzvlášť pozor?

Nami opýtaní Michalovčania sa zhodli na ceste pri Leninke. „Križovatka pri Leninke mi vždy robí problémy. Úsek, keď idete napríklad od knižnice a potrebujete odbočiť na Leninku. Najprv stojíte, dávate prednosť a potom v ďalšom úseku je potrebné opäť dávať pozor, kým odbočíte,“ vysvetľuje vodička Zuzana. Priznala, že Leninka jej robila probléy už v autoškole. Aj po rokoch je to pre ňu nepríjemné, keď musí odbočovať na túto ulicu.

Medzi obávané miesta na michalovských cestách sme po debatách s miestnymi vodičmi zaradili ako to ďalšie vychádzanie z cesty zo Šíravy/Stráňany na križovatku pri Hoteli Družba. „Keď sa prichádza zo Šíravy na hlavnú cestu je tam veľa áut a je potrebné dávať prednosť. Vodič musí byť naozaj v strehu a už veľakrát sa tam autá ťukli,“ povedal Milan, ktorý dodal, že tento úsek musí vždy veľmi rýchlo prechádzať s obavami.

Našu trojicu obávaných miest uzatvára náš najväčší kruháč. Mnohí sa priznali, že s ním majú stále ešte problémy. „Keď sa zaradíte do nesprávneho pruhu z tých troch, musíte tam už zostať, ale niektorí to nevedia alebo nechcú vedieť. Musíte dávať pozor aj na nich a jazda takýchto vodičov je nebezpečná. Ale kto v zime nevie, kam patrí jednotlivý pruh a zakryje mu to sneh, bude mať problém,“ vyjadril sa Peter, ktorý je pri šoférovaní obzvlášť opatrný.

A čo vy? Súhlasíte s touto trojicou najobávanejších úsekov alebo máte iné tipy? Zašlite nám ich na michalovce@global24.sk.

Môže vás zaujímať:

FOTO cesty, kde si treba dať špeciálne pozor: Pozeráte sa na najnehodovejší úsek celého kraja!

Za posledné štyri roky 7 smrteľných búračiek: Polícia urobila na ceste 1/18 ďalšie opatrenia!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM