Správy Rôzne

Michalovské deti pocestujú vesmírom: Pozrite, čo sa bude diať na Hrádku :-)

Akcia, ktorá každoročne pritiahne tisíce ľudí, predovšetkým rodiny s deťmi. Cieľom podujatia v lesoparku na Hrádku je priblížiť najmladšej generácii oblasť astronómie. Michalovská hvezdáreň pre ne pripravila zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Michalovské deti pocestujú vesmírom: Pozrite, čo sa bude diať na Hrádku :-)
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Stovky detí v nedeľu 25. septembra od 10. do 14. hodiny pocestujú vesmírom. Michalovská hvezdáreň pre ne pripravila podujatie Cesta Slnečnou sústavou a súhvezdiami. Účastníci hier môžu prísť aj v zábavných maskách, ktoré budú ocenené.

Čítajte tiež: Pochuťte si na čerstvom vzduchu: 3 miesta v Michalovciach, kde je radosť mať piknik

Cesta do vesmíru

Hvezdáreň v Michalovciach, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, vás pozýva na tradičné zábavno-náučné podujatie Cesta slnečnou sústavou a súhvezdiami. „Podujatie sa uskutoční poslednú septembrovú nedeľu v lesoparku Hrádok v čase 10.00 – 14.00 hod,“ informovala inštitúcia. Aj keď niektorí lesopark Hrádok považujú za neupravený, je miestom nielen prechádzok ale i lokalitou, kde si môžete sadnúť na drevené lavičky pri cestách. Medzi Cintorínom Červenej armády a hvezdárňou stačí urobiť pár krokov medzi stromy a odkryje sa vám prírodné posedenie v objatí stromov. Pníčky stromov vytvárajú posedenie so stolom, kde sa môžete zastaviť a načerpať energiu z prírody. Práve na tomto mieste to ožije deťmi.

Za každého počasia

Na stanovištiach Hrádku budú deti plniť rôzne športové a zábavné disciplíny. Deti dostanú sladké odmeny a za priaznivého počasia sa na jednom stanovišti bude ďalekohľadom so slnečným filtrom pozorovať Slnko. Cesta Slnečnou sústavou je v skutočnosti sústavou stanovíšť, ktoré na seba nadväzujú.

Čítajte tiež: Michalovskí vodiči môžu zažiť zaujímavosť: Svätenie vozidiel!

Ich názvy súvisia s astronómiou – Mesiac, Slnko, Mars, Saturn, Veľký voz, Drak, Povozník, Dopad meteoritov, Havran a Pohár a pod. Deti na nich plnia úlohy, zbieraú horniny, vytvárajú krátery, skákajú v skafandri po Mesiaci, na Slnku triafajú slnečné škvrny, na Veľkom voze robia slalom s hviezdami vo fúrikoch a na Saturne krúžia telom s prstencom (obručou). Na Povozníkovi sa budú môcť povoziť na dvoch lanovkách, na stanovišti Dopad meteoritov zase skákať na trampolínach. Podujatie sa uskutoční za každého počasia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM