Rôzne

Michalovské gymnázium bude mať novú riaditeľku: Stane sa ňou bývala žiačka

Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach bude mať od septembra novú riaditeľku. Sama pritom kedysi drala lavice tejto školy.

Ilustračný obrázok k článku Michalovské gymnázium bude mať novú riaditeľku: Stane sa ňou bývala žiačka
2
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Najstaršiu stredoškolskú vzdelávaciu inštitúciu v širokom regióne, Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach, bude od nového školského roka viesť nová riaditeľka. Od septembra sa ňou stane Katarína Olšavová.

Bývala žiačka

Olšavová je pritom sama absolventkou tejto školy a zároveň na nej dlhé roky pôsobí ako učiteľka. Vyštudovala matematiku a chémiu na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ a hneď potom v roku 1995 nastúpila na Gymnázium Pavla Horova. Od roku 2005 pôsobila vo vedení školy ako zástupkyňa riaditeľa pre prírodovedné predmety. V júni tohto roka vyhrala výberové konanie na pozíciu riaditeľky tejto školy s deväťdesiat­päťročnou tradíciou.

Aké má plány?

Budúca nová riaditeľka michalovského gymnázia má v riadení školy od nového školského roka jasno. „Na základe analýzy rozvoja školy za uplynulé obdobie, návrhov, pripomienok zo strany žiakov, rodičov, zamestnancov a partnerov školy, budeme kontinuálne pokračovať v koncepcii rozvoja školy ako modernej, flexibilnej a otvorenej školy 21.storočia."

Olšavová nastúpi na svoj nový post s cieľom zvyšovania kvality obsahu vyučovania, zlepšovania materiálno-technického vybavenia s dôrazom na výchovu a rozvoj osobnostných vlastností tak, aby školu opúšťali žiaci dobre pripravení pre vysokoškolské štúdium a uplatnenie sa v ďalšom živote v súlade s požiadavkami trhu práce. Olšavová uviedla, že za základné piliere úspechu školy považuje tímovú spoluprácu všetkých zamestnancov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

FOTO: Gymnázium P. Horova v Michalovciach povedie od septembra nová riaditeľka
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM