Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Michalovské gymnázium dokončilo modernizáciu za stovky tisíc: Nechýbajú tablety a vynovené laboratóriá

Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach prešlo nákladnou modernizáciou. Inovácie sa dočkal aj jeho vzdelávací systém.

Ilustračný obrázok k článku Michalovské gymnázium dokončilo modernizáciu za stovky tisíc: Nechýbajú tablety a vynovené laboratóriá
Zdroj: Dnes24.sk

Na gymnáziu sa v rámci projektu podarilo vytvoriť moderné vzdelávacie prostredie. Pribudli nové IT zariadenia (tablety, počítače), didaktické pomôcky a kompletnou obnovou prešli tri laboratória školy, kde sa učí biológia, fyzika a chémia. K skvalitneniu výučby prispeli aj samotní učitelia. Do praxe na základe absolvovaných školení zaviedli inovačné prvky vzdelávania. Gymnázium si od nových laboratórií sľubuje vyšší záujem žiakov o prírodovedné predmety.

"Toto je dobrý základ pre ich napredovanie a ďalšie vzdelávanie,"kon­štatovala zástupkyňa vedenia školy Katarína Olšavová.

Hodnotu projektu vyčíslila na približne 375 000 eur. Škola ho realizovala od februára 2014 do októbra tohto roka. Michalovské gymnázium plánuje ďalšie inovácie. V budúcnosti chce dať väčší priestor jazykom. „Plánujeme nové projekty. Chceme, aby sa stal cudzí jazyk prostriedkom, ktorý umožní našim žiakom cestovať, participovať na ďalších projektoch, alebo sa čo najlepšie uplatniť na trhu práce,“ ozrejmila Olšavová.

Môže vás zaujímať:

Básnici, herci i tváre šoubiznisu: TIETO známe mená drali lavice na michalovskom gymnáziu

FOTO z prvého dňa na michalovskom gymnáziu: Noví prváci sa najviac tešia na nové ženy a ešte niečo… :)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM