Samospráva

Michalovské škôlky čaká veľká rekonštrukcia: Účet zatiahne štát

Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Michalovce prejdú v nasledujúcich mesiacoch tohto roka výraznou rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Michalovské škôlky čaká veľká rekonštrukcia: Účet zatiahne štát
Zdroj: TASR

Získanú štátnu dotáciu v celkovej výške 426 511 eur použije miestna samospráva na výmenu okien v školách.

Obnovou prejde šesť materských škôl

„Rekonštrukciou prejdú postupne MŠ na Školskej, Komenského, Masarykovej, Okružnej, Leningradskej a Švermovej ulici,“ informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková. Mestská MŠ sídliaca na Ulici Fraňa Kráľa vymenila staré okná za nové už v predchádzajúcom období.

Samospráva chce podľa slov hovorkyne nájsť v blízkom období finančné zdroje aj na výmenu okien v priestoroch poslednej mestskej MŠ na Vajanského ulici.

Stavebné práce ukončené do júna

„So stavebnými prácami sa začalo v areáli MŠ na Komenského ulici a príprava je v plnom prúde v MŠ na Masarykovej a MŠ na Švermovej ulici. Následne budú zrekonštruované aj ostatné materské školy," doplnila Palečková s tým, že výmena okien v jednej škole potrvá približne tri až štyri týždne.

Stavebné práce by mali byť v prípade priaznivých klimatických podmienok ukončené najneskôr v júni tohto roka. „Na základe rokovania medzi vedením škôlok a dodávateľom stavby sa dohodlo, že práce sa budú vykonávať za plnej prevádzky zariadení, ich chod nebude obmedzený," uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM