Ondrej Petričko Samospráva

Michalovské tankodrómy zmiznú: Začalo sa s opravami

Vodiči v Michalovciach majú dôvod na radosť. Diery na cestách, ktoré spôsobila dlhá zima budú čoskoro minulosťou. Technické a záhradnícke služby (TaZS) začali s ich plátaním.

Ilustračný obrázok k článku Michalovské tankodrómy zmiznú: Začalo sa s opravami
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Do opráv miestnych komunikácií sa TaZS pustili už v pondelok. Doteraz museli vodiči so zaťatými zubami prechádzať úsekmi, ktoré boli výtlkmi posiate, odteraz budú musieť byť trpezliví pri dočasných obmedzeniach kvôli opravám vozovky. V meste je už vidieť vyfrézované miesta, ktoré budú zaplátané. So samotnými dočasnými opravami sa však začalo oveľa skôr. „Opravy výtlkov na komunikáciách sme realizovali v mesiacoch január – frézovanou drvou, vo februári – marci sme použili na opravy asfaltovú zmes, ktorá je vhodná na spracovanie za studena,“ vysvetlil riaditeľ TaZS Július Oleár.

Vodiči si vydýchnu

Technické a záhradnícke služby už majú zmapované výtlky na miestnych komunikáciách. Tie budú vypĺňať asfaltovou zmesou. Niektorým úsekom zima vôbec neuškodila, no iným, ak sa dá, sa vodiči radšej vyhýbajú. „Za najhoršie úseky považujeme ulice Topolianska, Švermova, Špitálska – príjazd k Tescu, Fraňa Kráľa, Kollárova, Školská, K. Kuzmányho,“ vymenoval riaditeľ TaZS.

Vodiči majú z opráv ciest radosť. „Na túto chvíľu som čakal už od januára. Zima dala cestám poriadne zabrať a vodiči museli byť kúzelníci, aby netrafili nejakú dieru. Ja osobne som si na výtlku urobil defekt, ale poznám takých, ktorí si úplne zničili disk. Som rád, že sa s opravami začalo,“ povedal Ján z Michaloviec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM