Zuzana Ročeňová Rôzne

Michalovskí bezdomovci: Okupujú obchodné centrá, námestia aj parky, čo na to mestskí?

Stretávame ich na námestí, pri obchodných centrách, na zastávkach MHD alebo v parku. Niektorí ľudia sa im vyhýbajú, iní im nechajú aj nejaké drobné. Bývajú podgurážení a ich priestupky musí riešiť aj mestská polícia. Bezdomovci.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí bezdomovci: Okupujú obchodné centrá, námestia aj parky, čo na to mestskí?

Mesto Michalovce je pravidelne monitorované hliadkami mestskej polície nepretržite 24 hodín denne. Aj preto má polícia prehľad, kde sa michalovskí bezdomovci najčastejšie zdržiavajú.

Zgrupujú sa v skupinách

Ako nám vysvetlil náčelník mestskej polície Dušan Šanta asociáli sa zgrupujú v určitých skupinkách na obľúbených miestach, predovšetkým tam, kde si môžu zakúpiť lacný alkohol. V prípade, že sa dopúšťajú protiprávneho konania sú z miesta vykázaní čo aj rešpektujú. Problém je však v tom, že sa presunú na iné miesto, kde opäť vykonávajú tu istú činnosť.

„Najčastejšie sa zdržiavajú pri obchodných centrách a v nedeľu pri kostoloch a chrámoch,“ povedal Šanta. Natrafiť na nich môžeme, ale aj na námestí či parku.

Zbytočné pokuty

Mestská polícia sa musí potýkať s neprispôsobivými bezdomovcami, kde sa pravidelne riešia tie isté priestupky. „Ide o znečistenie verejného priestranstva, vzbudzovanie verejného pohoršenia a krádeže,“ dodal náčelník.

Ja jasné, že udeľovanie pokút by bolo v tomto prípade zbytočné a neúčinné, pretože bezdomovci zväčša nič nevlastnia. Ako to teda riešia mestskí policajti? „Upozornením a vyčistením verejného priestranstva, prípadne oznámením obvodnému úradu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM