Veronika Ondo-Cholewová Krimi

Michalovskí chlapci zo špeciálky s nožom v ruke: Najtvrdšie vyhrážky, štyri dievčatá (12,13) zachránilo jediné!

Trojica chlapcov zo špeciálnej základnej školy v Michalovciach prepadla podľa polície štyri dievčatá. S nožom v ruke sa im vyhrážali, že ich dopichajú a podrežú. Pozrite, čo ich zachránilo!

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí chlapci zo špeciálky s nožom v ruke: Najtvrdšie vyhrážky, štyri dievčatá (12,13) zachránilo jediné!
Zdroj: TASR

V pondelok popoludní sa za kontajnermi pri jednej zo základných škôl v Michalovciach skrývali podľa polície traja chlapci (11, 12) z Michaloviec. „Keď spozorovali prichádzať žiačky z vedľajšej školy (ide o štyri dievčatá vo veku 12 a 13 rokov), pristúpili k nim a jeden z chlapcov s nožom v ruke pýtal peniaze, inak ich nožom dopichá a podreže,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová. Dievčatá však podľa polície odpovedali, že žiadne peniaze nemajú, pričom zo strachu začali pred nimi utekať smerom ku škole.

„Páchatelia sa za nimi rozbehli, jeden z nich stále držal v ruke nôž, pričom sa dievčatám podarilo vbehnúť do budovy školy, kde stretli školníka,“ doplnila hovorkyňa, ktorá dodala, že útočníci vbehli do budovy tiež. Keď zazreli školníka, otočili sa a odišli. V krátkom čase bol trojlístok podozrivých chlapcov v rukách polície.

„Pomohol jeden z rodičov, ktorý jedného z páchateľov prichytil po tom, čo sa od svojej dcéry dozvedel o udalosti,“ povedala Mésarová. Pokračovala, že k zraneniam poškodených dievčat nedošlo, avšak utrpeli psychickú traumu. Všetci traja podozriví sa podľa polície ku skutku priznali.

„Chlapci sú zo špeciálnej základnej školy v Michalovciach,“ potvrdila Mésarová pre Michalovce24. Vzhľadom na to, že ide o maloletých páchateľov, ich trestné stíhanie za zločin lúpeže pre nedostatok veku je podľa polície neprípustné, a preto musí byť daná vec v zmysle Trestného poriadku odložená.

„Polícia bude skúmať prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť zákonných zástupcov maloletých chlapcov,“ uzavrela polícia.

Foto: ilustračné

Čítajte tiež:

Muži zákona obvinili trojlístok mladíkov (17, 18, 24): Vlámali sa do michalovskej školy, zobrali aj mlynček na mak

Miro (32) hodil do zaparkovaného auta na Kuzmányho ulici kameň: Policajti ho vypátrali a toto mu hrozí!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM