Rôzne

Michalovskí colníci sa zachovali ako Ježiško: Ľuďom darovali nohavice aj kabáty!

Colníci a zamestnanci Colného úradu v Michalovciach zrealizovali krásny vianočný čin. Podarilo sa im vyzbierať a aj darovať desiatky kíl všakovakého šatstva, ale aj potravín. Takéto darčeky potom od nich následne dostali ľudia bez domova.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí colníci sa zachovali ako Ježiško: Ľuďom darovali nohavice aj kabáty!
Zdroj: TASR

V rámci charitatívnej vianočnej zbierky, ktorú organizovala finančná správa na podporu ľudí bez domova, vyzbierali michalovskí colníci 80 kilogramov potravín a 120 kíl šatstva. Ako informovala regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, tie následne odovzdali Arcidiecéznej charite v Michalovciach.

Najväčšia charitatívna zbierka

Počas dvoch decembrových týždňov sa v rámci celého Slovenska na všetkých colných a daňových úradoch zapájali colníci, daniari a ďalší zamestnanci do najväčšej charitatívnej zbierky v štátnej inštitúcii, ktorú finančná správa organizovala už po druhý raz.

„Vianočná charitatívna zbierka je určená na pomoc ľuďom bez domova vo všetkých regiónoch. V sklade Colného úradu Michalovce tak dva týždne postupne pribúdali nielen pašované cigarety, ale tento raz aj trvanlivé potraviny a nosené odevy, ktoré pomôžu ľuďom bez domova alebo sociálne slabším občanom v regióne Michalovce,“ zdôraznila Baloghová.

Kabáty, konzervy i cukrovinky

Približne 80 kilogramov potravín, najmä ryže, cestovín, mlieka, konzerv, čajov, cukru a rôznych cukroviniek a približne 120 kíl oblečenia, a to najmä kabátov, svetrov, tričiek, či nohavíc prevzala Arcidiecézna charita Michalovce. Tá priamo zabezpečí ich odovzdanie tým, ktorí to najviac potrebujú.

„V rámci celého Slovenska sa vyzbierali takmer dve tony šatstva a vyše 450 kilogramov potravín,“ uzavrela Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM