Šport Futbal

Michalovskí futbalisti v Trenčíne prehrali: Tréner hovorí o chýbajúcej agresivite

MFK Zemplín patrí v tabuľke zápasov na ihriskách súperov k najmenej bodujúcim tímom. Nelichotivú bilanciu si chceli naši zlepšiť na pôde úradujúceho majstra.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí futbalisti v Trenčíne prehrali: Tréner hovorí o chýbajúcej agresivite
Zdroj: TASR

Trenčania vstúpili do zápasu aktívnejšie a už po siedmich minútach hry sa mohli ujať vedenia. Po sérii prihrávok Ubbink posunul loptu na Issu, no ten v dobrej pozícii napálil loptu iba do brankára Maceja. O šesť minút neskôr sa do vedenia prekvapujúco dostali Michalovce.

Krátke vedenie našich

Odrazenú loptu poslal do siete Kushta. Vedenie našich MFK Zemplín netrvalo dlho, už o dve minúty bolo vyrovnané. Paur posunul loptu na Jangu a ten umiestnenou strelou k ľavej žrdi vyrovnal skóre na 1:1. Rušnú šesťminútovku uzavrel Issa, keď do siete poslal prízemný rohový kop v podaní Ubbinka – 2:1. Novotvoriaci sa tím AS Trenčín pokračoval v aktívnom futbale. Útoky ťahal najmä cez obratného Beridzeho, no vyložené šance nepribúdali. Naopak, Michalovce mohli vyrovnať po polhodine hry. K hlavičke sa po štandardnej situácii dostal Šimčák.

Zdroj: TASR

Z ideálnej pozície nenamieril hlavou medzi tri žrde. Päť minút pred naplnením prvého polčasu pridal Trenčín tretí gól: Beridze ponúkol loptu Ubbinkovi a holandský stredopoliar nemal problém strelou po zemi prekonať bezmocného Maceja. O tri minúty bolo už 4:1: Ubbinkovu strelu zvnútra šestnástky dokázal brankár Zemplína ešte vyraziť, ale odrazenú loptu poslal do siete pohotový Paur.

Zdroj: TASR

Aktívne výkony

Po prestávke trenčianski futbalisti pokračovali v aktívnom výkone, ale ďalšie góly už neprichádzali. V 67. minúte Rodney Klooster centrom našiel hlavu Jangu, jeho nebezpečný pokus vyrazil Macej do bezpečia. Zdramatizovať priebeh zápasu mohol onedlho Kushta, v poslednej chvíli ho od lopty odstavil Zubairu. Na opačnej strane Janga nastrelil žrď michalovskej bránky. V 77. minúte aktívny Ubbink ponúkol centrovanú loptu do pokutového územia, Macej ju podbehol, ale prekvapený Paur ju poslal mimo priestoru troch žrdí. V závere sa zápas už iba dohrával a Trenčania dokráčali k trom bodom.

Zdroj: TASR

Hlasy trénerov

Anton Šoltís (tréner Michaloviec): „Nie je veľmi čo hodnotiť. Chýbala nám rýchlosť a agresivita. Súper dominoval a zaslúžene vyhral. Prečíslil nás vo všetkom. Z tohto zápasu sa musíme poučiť a naša hra musí byť iná. Chceli sme hrať otvorený futbal. Sme mladý kolektív sa učí práve na takýchto zápasoch.“

Martin Ševela (tréner Trenčína): „Hráčom som hovoril, že nebudeme s ničím kalkulovať a šli sme za víťazstvom. V zápase sme boli dominantní a nezastavil nás ani úvodný inkasovaný gól. Prvý polčas sme boli veľmi efektívni. Po prestávke sme mali veľa šancí, ale efektivita nám nevychádzala. Máme na čom stavať. Zápas si rozanalyzujeme.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

V OBRAZOCH: MFK Zemplín proti Trenčínu
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM