Samospráva

Michalovskí policajti a ich netradičná doprava: Po centre mesta jazdia na trojkolke!

"Vozový" park Mestskej polície (MsP) v Michalovciach sa rozrástol o netradičný dopravný prostriedok. Je ním trojkolka na elektrický pohon, ktorá sa bude používať výlučne v centrálnej zóne mesta.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí policajti a ich netradičná doprava: Po centre mesta jazdia na trojkolke!
Zdroj: TASR

Zemplínski policajti sa týmto nápadom inšpirovali u kolegov z Česka. Ako informoval náčelník MsP v Michalovciach Dušan Šanta, policajt využívajúci trojkolku bude predovšetkým monitorovať pešiu zónu, prípadne sa po komunikácii s operátorom mestského kamerového systému presunie na miesta, kde dochádza k protiprávnemu konaniu. „Tým nebudeme musieť vysielať do centrálnej zóny, ktorá je hlavne počas letných mesiacov plná ľudí, služobné motorové vozidlo,“ podotkol Šanta.

Pozitívne reakcie obyvateľov

Elektrická trojkolka, ktorá dosahuje maximálnu rýchlosť dvadsaťpäť kilometrov za hodinu, má dojazd osemnásť kilometrov na jedno dobitie. To trvá zvyčajne šesť hodín. „Obsluhuje sa jednoducho, už počas prvého dňa jej prevádzky som sa stretla s pozitívnymi reakciami obyvateľov mesta,“ poznamenala policajtka Adriana Grobelniková.

Elektrická trojkolka ako prvá na Slovensku

Michalovská MsP začala používať elektrickú trojkolku ako prvá na Slovensku. „Týmto nápadom som sa inšpiroval pri návšteve Prahy. Nemám vedomosť o tom, že by ju okrem nás používala iná mestská polícia,“ dodal Šanta s tým, že spomínaná novinka stála michalovskú MsP 500 eur.

Mestskí policajti zaviedli novinku - elektrickú trojkolku
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM