Zuzana Ročeňová Rôzne

Michalovskí policajti v akcii: Pomocou kamier objasnili takmer 400 porušení, čoho bolo najviac?

Ako je to s kriminalitou v našom meste za rok 2014? Vo veľkej miere našim michalovským mužom zákona pomáha kamerový systém, ktorý je rozmiestnený takmer po celom meste. Pod dozorom je námestie, bočné ulice, sídliska, nová autobusová stanica i kruhové križovatky.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí policajti v akcii: Pomocou kamier objasnili takmer 400 porušení, čoho bolo najviac?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval zástupca náčelníka Mestskej polície v Michalovciach Marcel Medviď, v priebehu roka 2014 disponovali s 27 bezpečnostnými kamerami. Výstupy z kamier je možné uložiť a slúžia výlučne pre potreby MsP, prípadne orgánom činným v trestnom konaní na základe písomnej požiadavky. V roku 2014 bolo pre PZ SR poskytnutých až 74 výstupov.

Akých priestupkov sa dopúšťajú Michalovčania?

„V roku 2014 boli zistené nasledovné porušenia: nepovolený vjazd motorovým vozidlom do pešej zóny(53), dopravné priestupky (204), znečisťovanie verejného priestranstva (70), krádež a poškodenie vecí (2), ublíženie na zdraví (3), či nepovolený predaj tovaru (6),“ uviedol Medviď. Avšak policajti museli riešiť napríklad aj venčenie psov na pešej zóne (8), nepovolené vylepovanie plagátov (1), vyhradené parkoviská pre ZŤP (40), či vzbudzovanie verejného pohoršenia (9).

Kamery sú rozmiestnené na miestach, kde podľa slov mestskej polície najčastejšie dochádza k vandalizmu, znečisťovaniu verejného priestranstva, poškodzovaniu majetku mesta a inej protispoločenskej činnosti.

Najúčinnejší kamerový systém

„Kamerový systém je považovaný za najefektívnejší a najúčinnejší prostriedok na potlačenie protispoločenského konania,“ doplnil Medviď.

Mestská polícia v Michalovciach monitoruje našu bezpečnosť nepretržite dvadsaťštyri hodín. Dopomáhajú jej k tomu kamery, ktoré za uplynulý rok pomohli odhaliť množstvo porušení a priestupkov. V tomto roku nám pribudnú ďalšie tri, o ktorých sa viac dočítate TU.

„Avšak súčasný stav kamerového systému si vyžaduje výmenu 3 starých analógových otočných kamier, ktoré boli uvedené do prevádzky v roku 2002. Podarilo sa zrealizovať prekládku kamery z Ulice M. Gorkého na Ulicu obchodnú z dôvodu pripojenia do mestskej optickej kabeláže,“ uzavrel zástupca náčelníka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM