Veronika Ondo-Cholewová Správy

Michalovskí študenti sa tešia z modernej novinky: Pozrite si FOTO

Študenti jednej z michalovských škôl sa budú učiť pomocou modernej pomôcky. Pozrite si ich radosť a nadšenie na fotkách z tejto technológie.

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí študenti sa tešia z modernej novinky: Pozrite si FOTO
8
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Aké svaly má človek v tele, kadiaľ prechádzajú cievy či z koľkých častí sa skladá kostra – aj to sa budú učiť študenti na Strednej zdravotníckej škole v Michalovciach pomocou virtuálnej reality. V priestoroch školy totiž vo štvrtok otvorili virtuálnu anatomickú učebňu, kde budú môcť budúci zdravotnícki asistenti získavať vedomosti z anatómie v 3D priestore.

Riaditeľ novinku uvítal

Virtuálna učebňa je prvá svojho druhu na strednej škole. Riaditeľ michalovskej zdravotníckej školy Dušan Žaludko informoval, že anatómia je pre veľký rozsah učiva i latinské názvoslovie jedným z najnáročnejších predmetov.„Súčasne je to však nosný predmet vo všetkých zdravotníckych študijných odboroch. Virtuálna realita predstavuje pre študentov nenáročný spôsob, ako získavať poznatky formou akejsi hry a osvojiť si ich tak jednoduchšie a rýchlejšie už na hodine,“ hovorí. 

Interaktívny spôsob výučby podľa riaditeľa zlepšuje sústredenosť študentov na učivo, zapája do procesu viaceré zmysly či zvyšuje motiváciu žiakov a v porovnaní so štúdiom kníh si študenti poznatky pamätajú i dlhšiu dobu.

Využijú to najmä prváci

Aplikácia, ktorú upravili pre potreby strednej školy, bude obsahovať všetky zložky ľudského tela, teda svaly a kosti, cievy, nervy, orgány či jednotlivé sústavy. Škola plánuje, že virtuálnu realitu na štúdium anatómie denne využije do 100 žiakov prevažne prvých ročníkov. 

Doteraz sa to učili prevažne z obrázkov v učebniciach a učivo tak pochopia oveľa lepšie a rýchlejšie. Pomôcka zároveň obsahuje pomenovania jednotlivých častí tela v slovenčine aj v latinčine a ich základnú charakteristiku.

Pozrite si v našej fotogalérii študentov vo virtuálnej učebni.

Obrazom: Stredná zdravotnícka škola takto potešila študentov
8
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM